“Alle retterne svinger fra 49 til 69 kroner. Og så sørger vi for, at der er rigeligt med mad på tallerkenerne,” siger ejeren af Den Hvide Orkide

“Alle retterne svinger fra 49 til 69 kroner. Og så sørger vi for, at der er rigeligt med mad på tallerkenerne,” siger ejeren af Den Hvide Orkide

Ny thai-joint:

Fra idé til Den Hvide Orkide

Mongkon Sebastian Stentoft har længe drømt om at åbne en thai-restaurant i Aarhus. Den drøm er nu blevet til virkelighed

Af
Jeppe Kristensen

En ny thailandsk restaurant har slået dørene op på Sønder Allé. Den Hvide Orkide er navnet.
Her kan sultne havnearbejdere, handlende fra strøget og andet godtfolk få fyldt mavesækkene op med alverdens originale thailandske retter - lavet af indehaver og kok Mongkon Sebastian Stentoft. Faktisk er idéen at lave ægte thailandsk mad for alle til fornuftige penge.
“Alle retterne svinger fra 49 til 69 kroner. Og så sørger vi for, at der er rigeligt med mad på tallerkenerne,” siger Mongkon Sebastian Stentoft, der får masser af støtte i restauranten af sin samlivspartner Jimmy Stentoft.
Idéen med at blive selvstændig restaurantejer ligger dybt begravet i Mongkon Sebastian Stentoft, der udover Den Hvide Orkide også kan kalde sig ejer af en restaurant i hjemlandet Thailand.
“Da jeg kom til Danmark, gik jeg straks i gang med at søge arbejde. Og jeg endte med at få job i en sushi-restaurant i Aarhus. Det kunne jeg selvfølgelig have fortsat med, men jeg har mine egne meninger og holdninger til, hvordan man driver en restaurant. Derfor har jeg startet op som selvstændig,” forklarer Mongkon Sebastian Stentoft, som bød de første gæster velkommen på spisestedet 22. oktober.
Interessen har allerede været stor for den nyslåede indehaver af Den Hvide Orkide. Således kan den nyklækkede ejer allerede berette om bred interesse for hans thailandske delikatesser.
“Der har været en del gæster i restauranten allerede. Og faktisk har vi også fået reservationer, som ligger tre måneder ud i fremtiden,” lyder det forventningsfuldt fra Mongkon Sebastian Stentoft.

Vokset op med mad

At Mongkon Sebastian Stentoft nu kan skrive indehaver af to spisesteder, er ifølge ham selv ikke tilfældigt.
“Mine forældre driver restauranten i Thailand, mens jeg er i Danmark. Vi har i min familie altid tilbragt masser af tid i køkkenet - hvor vi har eksperimenteret med maden. Sidenhen har jeg også taget mig en kokkeuddannelse i mit hjemland. Så det er virkelig min drøm at starte ud som selvstændig i Danmark,” siger den madglade thailænder.

For dyre priser på thai-mad

Faktisk mener ejeren af Den Hvide Orkide, at priserne på thai-mad i Aarhus er for dyre.
Derfor har han som mål at servere kvalitetsmad til billige penge.
“Her i byen er der masser af unge studerende, som ikke har vanvittig mange penge. Det er simpelthen for dyrt at spise ude på en thailandsk restaurant i Aarhus. Men på Den Hvide Orkide kan man få eksklusiv mad til studenterpriser,” lover ejeren, som ønsker at skabe så meget succes med Den Hvide Orkide, at restauranten i fremtiden er at finde i andre danske byer end blot Aarhus.

Publiceret 06 November 2016 12:00