En ny træner sparkede i 2007 disciplin ind i Vatanspor-spillerne, og siden er det gået fremad og fremad.

En ny træner sparkede i 2007 disciplin ind i Vatanspor-spillerne, og siden er det gået fremad og fremad.

Vatanspor sigter mod danmarksserien

Brabrand fodbold-klubben Vatanspor har netop vundet jyllandsserien i meget sikker stil, så nu er holdet klar til oprykningsspil

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Til foråret spiller fodboldklubben Vatanspor fra Brabrand om oprykning til danmarksserien. Det er første gang nogensinde, at holdet, som består af cirka 10 forskellige nationaliteter, er nået så højt op i rækkerne.
Holdet har netop vundet puljen i jyllandsserien i meget sikker stil med 10 vundne kampe, tre uafgjorte og kun én tabt, og det betyder altså en plads i oprykningsspillet.
“Vi er stolte af, hvor godt vi har klaret det og hvor meget vi har opnået,” fortæller Tarek Kayed, der er spiller på holdet.

Fra sløseri til disciplin

Det var en særdeles seriøs træner, som gjorde forskellen for Vatanspor, da han kom til klubben i 2007. Ungdomslandsholdsspilleren Volkan Ceran udskiftede sløseri og dårlig attitude med disciplin og bødestraf.
Og pludselig steg holdet i graderne - fra serie 3 til 2 i 2009, til serie 1 i 2010, til jyllandsserien i 2012 og nu altså oprykningsspil til danmarksserien.
Egentlig blev holdet oprettet tilbage i 1989 for at få de unge i området væk fra kriminalitet, men i dag handler det udelukkende om fodbold.
“Vi har ingen problemer med vores forskellige religioner og kulturer. Vi har et kanon godt sammenhold og mødes også meget uden for banen. Det, tror jeg, har bragt os så langt, som vi er nu,” siger Tarek Kayed, som forklarer, at holdet er for alle nationaliteter.

“Vi lader fødderne tale”

Som en del af et indvandrerhold møder spillerne ofte fordomme om holdet: Er det sådan et hold som bare slås? Bliver de spurgt. Spillerne lægger ikke skjul på, at holdet tidligere har haft et dårligt ry, men det er for længst fortid, og disciplinen er i fokus.
“Vi lader fødderne tale,” som Tarek Kayed siger.
“Faktisk kan vi godt føle, at vi skal opføre os ekstra godt, for ikke at blive 'dømt'. Mange andre hold prøver også at tirre os med racistiske tilråb, men vi har lært at styre os,” fortæller Selim Genc, der er anfører på holdet.

Nyt pigehold til foråret

Vatanspor har hjemmebane ved Sødalskolen, og klubbendækker over fire herrehold, old boys, serie 5, serie 4 og så topholdet.
“Men vi drømmer jo om på sigt at blive en breddeklub med ungdomshold - men så skal vi have væsentligt bedre faciliteter, end vi har her,” siger holdets assistenttræner, Semsettin Topcu, som dog kan afsløre, at klubben til foråret starter et pigehold for 12-14-årige op.

null

Publiceret 04 December 2015 09:00