Torben Bohnhardt fra Tilst er glad og stolt ver HeadONs nye hus.

Torben Bohnhardt fra Tilst er glad og stolt ver HeadONs nye hus.

Eks-rocker bag nyt være-sted for tidligere kriminelle

HeadON, et tilbud til kriminelle om at komme ud af det hårde miljø, udvider nu

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Han havde en drøm om at hjælpe kriminelle ud af det hårde miljø allerede, da Lokalavisen Aarhus snakkede med ham tilbage i september 2013. Den drøm er for længst blevet til virkelighed med afkriminaliseringstilbuddet HeadON, som nu udvider med en form for værested for tidligere straffede i det sydlige Aarhus.
Eks-rockeren Torben Bohnhardt fra Tilst viser glad og stolt rundt i det store tre etagers hus, som HeadON netop har underskrevet lejeaftale på.
“Her skal vi have køkken, her kommer opholdsstue med sofaer, her kommer et fællesrum med billard, og her øverst bliver der kontorer,” fortæller han, som rundvisningen skrider frem.
Torben Bohnhardt, der er manden bag HeadON, ønsker, at værestedet skal være “et neutralt sted”, så han ønsker endnu ikke at fortælle præcis, hvor huset ligger - men kun at det er i syd-byen.
I det nye hus, som får navnet Huset HeadON, bliver tilbuddets eksperter samlet, og stedet bliver indrettet, så de tidligere straffede kan hænge ud der. Desuden er der mulighed for, at andre velgørende tiltag kan få kontor på stedet.
“For at kunne tage HeadON til det næste niveau er vi nødt til at have et hus. Det er jo typisk ikke i dagtimerne, vores kandidater (tidligere straffede red.) har brug for hjælp. Det er gerne fra 15-22, hvor de skal finde ud af, hvad de skal bruge fritiden på,” fortæller Torben Bohnhardt.

Målet er endnu større

Tilbuddet HeadON står klar med hjælp i form af eksempelvis økonomisk, juridisk og personlig rådgivning, når en person kommer ud af fængslet.
De straffede kan selv henvende sig til HeadOn for at få hjælp, men kommunen henviser også unge, som ytrer ønske om at komme ud af kriminaliteten, til tilbuddet. Lige nu er 12 unge mænd tilknyttet.
“Vi er nået langt i vores tilbud. Men målet er, at HeadON skal fungere som en paraply, hvor alle de tilbud, som er nødvendige for at få de kriminelle afkriminaliseret og resocialiseret, er samlet,” siger Torben Bohnhardt.
Ud over frivillige er der en fuldtidsstilling og to flexjobbere ansat i HeadON, og drømmen er altså, at tilbuddet skal vokse sig endnu større.
“Målet er, at vi kan lave værelser her, så folk kan bo her direkte fra fængslet, men det kræver selvfølgelig døgnbemanding på stedet,” siger Torben Bohnhardt.

Vinder af pris

Lejekontrakten til HeadONs nye sted kom i hus næsten samtidig med, at Torben Bohnhardt i sidste uge vandt TOYP-prisen, som er organisationen JCI’s årlige kåring af “The Outstanding Young Person”, der har bidraget væsentligt til samfundet.
Som du kan læse andet steds i avisen, er Torben Bohnhardt desuden nomineret til Aarhus Kommunes og Lokalavisen Aarhus’ pris ’Aarhus takker’.

Publiceret 13 October 2015 16:00