Folketingsmedlem Jens Joel (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), er enige i, at det giver god mening at sørge for at stop i Brabrand.

Folketingsmedlem Jens Joel (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), er enige i, at det giver god mening at sørge for at stop i Brabrand.

Rådmand vil genåbne Brabrand Station

Teknikrådmanden ønsker et trinbræt i Brabrand og et regionaltog til Silkeborg

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

I første omgang et trinbræt, hvor regionaltogene kan standse, og på sigt et knudepunkt, hvor letbane, busser og tog mødes, og man kan hoppe af og på bilen eller cyklen.
Det er teknikrådmand Kristian Würtz' (S) vision for Brabrand Station.
“Det er klogt at sørge for en standsningsmulighed i Brabrand. Her bor mange, og byen vokser. Det vil være attraktivt for mange at kunne komme til Aarhus C på fem minutter og at kunne slippe for kø både ud og hjem. Folk længere væk fra vil desuden kunne køre ind ad Silkeborgvej, smide bilen på Brabrand Station og så tage toget den sidste vej ind til centrum,” siger Kristian Würtz, som desuden ønsker et regionaltog direkte til Silkeborg.
Ovennævnte ting har rådmanden beskrevet og sendt i et høringssvar til Banedanmark i forbindelse med 'Elektrificering og opgradering Aarhus H-Lindholm', som er et af Togfondens projekter .

Kommunen samler til bunke

Folketingsmedlem Jens Joel (S) er meget enig med Würtz' i at få åbnet et trinbræt i Brabrand og i at få en direkte forbindelse til Silkeborg.
“Det handler jo alt sammen om at gøre toget til et attraktivt alternativ til bilen,” siger Jens Joel.
Er det realistisk at tro på, at de her ting kan lade sig gøre?
“Det skal jo diskuteres på Christiansborg, og her vil jeg spille ind. Jeg synes, at det hjælper på seriøsiteten, at der er tænkt flere forskellige former for kollektiv trafik ind - i høj grad med hensyn til letbanen. Så Aarhus Kommune samler ligesom til bunke i forhold til at få det realiseret,” siger Jens Joel, og Würtz fortsætter:
“I første omgang handler det jo i hvertfald om ikke at få lukket nogle muligheder, når jernbanenettet opgraderes - på den måde er det godt at være tidligt ude. Selvom alle brikker ikke er på plads.”

Et meget glad fællesråd

Hos Brabrand Fællesråd er der smil fra øre til øre med forslaget om at åbne et trinbræt i Brabrand.
“Det støtter vi helt sikkert op om. Det vil vi være så glade for. Det åbner nogle super gode muligheder, som vi ikke har haft hidtil. Vi vil kunne komme ind til centrum på fem minutter og kunne lade bilen blive hjemme. Og omvendt vil folk hurtigt kunne komme til Brabrand,” siger formand for fællesrådet Holger Lyngklip Strøm og fortsætter:
“Det vil da være oplagt at lægge stationen på Tulip-grunden og tænke den ind i hele det nye boligområde der. Det er da en helhedsløsning, som ligger lige for. Vi vil meget gerne tage en snak med kommunen og have et godt samarbejde.”

Publiceret 18 June 2015 12:00