Rikke Kryger har masser af stiklinger klar til at blive byttet væk hjemme i privaten i Åbyhøj.

Rikke Kryger har masser af stiklinger klar til at blive byttet væk hjemme i privaten i Åbyhøj.

Mellemhaver.dk:

Byt dine have-sager med andres

Mellemhaver.dk er navnet på en ny hjemmeside lavet af Rikke Kryger fra Åbyhøj. Her kan man bytte, sælge og give have-ting

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Har du fået sået for mange blomster eller lavet for mange stiklinger? Har du tomatplanter eller chilifrø i overskud, eller er der fliser, buske eller noget helt tredje, som du gerne vil have taget op for enten at bytte, sælge eller give tingene bort?
Så er det bare med at slå vejen forbi den nye hjemmeside www.mellemhaver.dk.
Bag siden står Rikke Kryger fra Åbyhøj, som selv har masser af spæde planter stående i stuen og rundt omkring i haven klar til at blive givet eller byttet væk.
“Idéen opstod jo egentlig, da jeg gik rundt og kiggede på folks bugnende frugttræer. Vi har også selv et blommetræ, hvor vi slet ikke kan nå at spise det hele. Og det er synd med så megen spild. Desuden byttede jeg i forvejen planter med naboer og familie, så hvorfor ikke udbrede det til hele landet, tænkte jeg,” siger Rikke Kryger.

Nye venskaber i vente

Det er alle haverelaterede ting, som man kan købe, sælge, bytte eller give væk på www.mellemhaver.dk - altså også ting som grill og havemøbler. Meningen er, at det skal være nemt at finde nogle lokalt at udveksle med.
Rikke Kryger har selv allerede haft besøg af flere personer, som hun har byttet stiklinger med og nogle har selv gravet planter op i hendes have.
“Det er rigtig hyggeligt. Måske kan man skabe nogle nye venskaber - jeg har i hvert fald allerede mødt mange søde mennesker, som har inviteret mig hjem at se deres haver,” fortæller Rikke Kryger.
“Det kan gøre, at man kommer lidt tættere på hinanden i lokalområdet,” fortsætter idékvinden, som går op i økologi, bæredygtighed og genbrug, hvilket hendes have-hjemmeside passer lige ind i.
“Jeg kan godt lide, at man bruger det, man har. Man kan godt lige stoppe op og tænke over, om det nu også ér ukrudt, man graver op. Det, som er ukrudt for nogle, kan jo være en andens drøm,” siger Rikke Kryger.
Hun peger desuden på, at det er en win-win-situation, at man eksempelvis kan få andre til at grave en busk op eller fjerne nogle sten. Man slipper selv af med tingene, og modtageren får noget ud af det også.
“Og så slipper man for en tur på genbrugspladsen,” siger hun.

null

Publiceret 05 June 2015 12:00