Gitte Engdal van Dillen er uddannet barselssygeplejerske. Hun står bag Godbarsel.dk og forklarer, at det tager to-tre uger at få en god amning op at køre.

Gitte Engdal van Dillen er uddannet barselssygeplejerske. Hun står bag Godbarsel.dk og forklarer, at det tager to-tre uger at få en god amning op at køre.

Amning er svært, men du kan lære det

Gitte Engdal van Dillen fra Åbyhøj er nystartet ammevejleder. For det der med at amme er ikke “bare lige noget, man gør”

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Godbarsel.dk er navnet på Gitte Engdal van Dillens nye ammevejledning.
Hun er sygeplejerske og har arbejdet på barselsafdelingen på Skejby gennem mange år. Hun kender derfor nybagte mødres tanker og bekymringer omkring amningen.
“Jeg har mærket, at der er skåret ned på det her område. Der er ikke tid nok til at give en ordentlig vejledning, og derfor får forældrene rigtig mange informationer på kort tid. Jeg vil gerne have mere tid til individuel vejledning, så derfor starter jeg Godbarsel.dk,” siger Gitte Engdal van Dillen.

God amning tager tid

Hun forklarer, at mange nybagte mødre bliver forundrede over, at amningen ikke bare kører af sig selv.
“Det er ikke bare at lægge barnet til. Barnet kan have svært ved teknikken, eller andre ting kan gøre det svært. Det tager gerne to-tre uger, før amningen er oppe at køre. Kan man ikke amme, føler mange det som et nederlag, men mange af dem, som giver op, ville faktisk kunne lære det med den rette vejledning,” siger Gitte Engdal van Dillen.

Med til at give en god start

Der er mange fordele ved at amme. Der er eksempelvis mindre sandsynlighed for, at barnet bliver kræsent og overvægtigt, forklarer Gitte Engdal van Dillen.
Men det kan dog være den rigtige beslutning at sige stop.
“Amning er godt, men det er trods alt vigtigere at have en glad mor end en mor, som er ked af det, hver gang hun lægger barnet til,” siger Gitte Engdal van Dillen, som er international certificeret ammevejleder.
Hun tilbyder med Godbarsel.dk forskellige pakker, hvor hun i større eller mindre grad besøger familien i hjemmet.
På den måde kan hun danne overblik over situationen og hjælpe med at rette amningen ind, så den bliver optimeret.
“Nogle gange er det simple ting, som der skal rettes på,” forklarer Gitte Engdal van Dillen, som altid er vendt tilbage til barsels-feltet, efter hun har været ude at snuse til andre arbejdsområder.
“Det er interessant at se udviklingen hos barnet og forældrene, og det er fantastisk at være med til at give en familie en god start med masser av succesoplevelser,” siger hun.

null

Publiceret 05 December 2014 12:00