Emilie Vestergaard Larsen og Mathias Møller Christensen har sammen med deres grupper arbejdet intenst med at få en masse idéer på tegnebrættet til Solbjerg Byport. Idéerne kan arbejdsgruppen omkring projektet så vælge og vrage i, som den har lyst til.

Emilie Vestergaard Larsen og Mathias Møller Christensen har sammen med deres grupper arbejdet intenst med at få en masse idéer på tegnebrættet til Solbjerg Byport. Idéerne kan arbejdsgruppen omkring projektet så vælge og vrage i, som den har lyst til.

Studerende skubber til Solbjerg Byport

Omkring 140 studerende fra Aarhus Tech har arbejdet med Solbjerg Byport i to døgn

Af
Camilla Olesen

Den tidligere T.H. Schulz lagerhal i Solbjerg har været cirka 140 bygningskonstruktør-studerendes hjem i to døgn.
Omkring 140 luftmadrasser var linet op ved siden af hinanden med en særskilt afdeling til de få piger i den store hal.
Hvad lavede de dog der, tænker du måske.
De er i gang med et treugers forløb omkring innovation og entreprenørskab, og i den forbindelse har underviser på Aarhus Tech og tovholder på forløbet, Brian Jonassen valgt, at de studerende skulle have Solbjerg Byport som deres fokusområde.
“Hvis man kigger på innovationsdelen, så handler det om, at de studerende skal gentænke bylivet. De får mulighed for at levere et produkt, hvor der er en aftager, og hvor deres idéer rent faktisk kan bruges til noget,” forklarer Brian Jonassen.

Ud i marken

For at de studerende kunne få et indblik i, hvad projektet handlede om, brugte de den første dag på at gå rundt i byen og finde ud af, hvad borgernes behov er omkring Solbjerg Byport, og hvad der ellers er af muligheder for byen.
“Vores opgave i den her forbindelse handler om, hvordan vi kan fremtidssikre det her sted. Vi er rigtig gode til at konstruere bygninger og lave dem, men det skal også kunne bruges bagefter. Solbjerg Byport skal være et sted, der er fleksibelt og for alle aldersgrupper,” siger Brian Jonassen.
To af de studerende, der har knoklet og boet i hallen i to døgn er 21-årige Emilie Vestergaard Larsen og 24-årige Mathias Møller Christensen.
“Det er et rigtig spændende projekt, især når man kigger på andre byer af den her størrelse. Borgerne vil gerne have et sted, hvor de kan mødes, og vi kan være med til at udvikle de eksisterende idéer,” lyder det fra de to studerende.
Emilies gruppe har blandt andet arbejdet med at udnytte parkeringspladsen, så den kan bruges til legeplads med bænke og springvand. De har også haft fokus på et folkekøkken, hvor der er mulighed for at gå på aftenskole.
I Mathias' gruppe har der været fokus på at samle ungdomslivet i Solbjerg Byport, så hele familien kan være samlet på ét sted.
“Det ville være rigtig fedt, hvis de bygger videre på nogle af vores idéer, så vi har været med til at gøre en forskel,” siger de.

Publiceret 09 October 2013 11:00