Projektet om et centerbyggeri ved Heidesvej og Oddervej i Højbjerg, skal nu justeres. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), har besluttet, at han ikke vil indstille projektet for byrådet blandt andet på grund af indsigelserne fra borgerne i området.

Projektet om et centerbyggeri ved Heidesvej og Oddervej i Højbjerg, skal nu justeres. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), har besluttet, at han ikke vil indstille projektet for byrådet blandt andet på grund af indsigelserne fra borgerne i området.

Byggeri af Højbjerg-center er en ommer

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), indstiller ikke center-projekt til byrådet

Af
Camilla Olesen

Det efterhånden noget omtalte byggeri af et center ved Oddervej og Heidesvej i Højbjerg har rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) nu sat en midlertidig stopper for.
På baggrund af indsigelserne fra lokalbefolkningen, og at rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K), ikke ønsker at have biblioteket til at ligge i centeret i det nuværende projekt, har Simsek valgt ikke at indstille det til byrådet, som projektet er nu.
“Jeg mener ikke, at det er muligt at gennemføre projektet i den nuværende form, og derfor bliver det ikke fremlagt for byrådet,” siger Bünyamin Simsek.

Opfordrer til nytænkning

Rådmanden anbefaler, at investoren, Claes Remien, der er direktør ved Remien Ejendomme, og Marc Perera Christensen sætter sig sammen og nytænker projektet.
“Jeg håber, man kan få enderne til at nå sammen, så alle bliver tilfredse, og så kan vi starte forfra med at se på det,” siger Simsek.

Glade beboere

En af de beboere, der har ytret sig i debatten, er Jens Gert Sørensen, der bor på Heidesvej. Han er ovenud tilfreds med, at projektet er en “ommer.”
“Det er meget glædeligt. Vi synes, det er en god ting, at det skal gentænkes, for det er det, vi har bedt om. Der er en rigtig god stemning herude blandt borgerne,” siger Jens Gert Sørensen og fortsætter:
“Vi arbejder videre med projektet, og vi vil gerne i dialog med Claes Remien om de muligheder, vi har forestillet os i området.”

Åben for justeringer

Claes Remien imødekommer, at borgerne i området har gjort indsigelser omkring centerbyggeriet.
“Der er mange tusinde mennesker i sydbyen, der kan få glæde af centeret, i forhold til de 180 indsigelser, der er kommet. Vi vil dog gerne tage alle seriøst, og vi vil forsøge at imødekomme forslag, så vi kan få de sidste med på holdet, så nu går vi går i gang med at justere projektet,” siger Claes Remien.
“Det er meget glædeligt. Vi synes, det er en god ting, at det skal gentænkes, for det er det, vi har bedt om”
Jens Gert Sørensen, beboer Heidesvej i Højbjerg

Publiceret 04 July 2013 12:00