AndyOp på besøg på Grønløkkeskolen i Tranbjerg.

AndyOp på besøg på Grønløkkeskolen i Tranbjerg.

“Yeah, er I vilde med AndyOp?”

Grønløkkeskolens Kultur Crew har netop arrangeret koncert med rapperen AndyOp

Af
Camilla Olesen

"Er I klar til at få det vildt?"
Sådan skrålede rapperen AndyOp, hvis rigtige navn er Andreas Seebach, ud i gymnastiksalen på Grønløkkeskolen torsdag morgen til skolens 6.-9. klasses elever.
Men hvorfor er en rapper som ham overhovedet på besøg på Grønløkkeskolen i Tranbjerg?
Svaret er enkelt: Han giver koncert, fordi han er hyret af skolens Kultur Crew, som er et koncept Levende Musik i Skolen står bag.
Stemningen i gymnastiksalen er høj, og der bliver rappet, klappet og hvinet til elevernes og AndyOp's store fornøjelse.

En god viden

Kultur Crewet på skolen består af elever fra 7.-9. klasse. De har stået for alt omkring koncerten lige fra at få fat i AndyOp til at annoncere på skolen, at han ville rappe for dem.
Mette Tjagvad er ansvarlig lærer for Kultur Crewet, og hun er ikke i tvivl om, at det giver eleverne en masse at få lov til at arrangere en koncert.
"Jeg kan se en stor værdi i, at de unge får noget medansvar, og tilegner sig nye kompetencer gennem de roller de får. De kan bruge den her erfaring videre ud i livet, og jeg kan se, hvordan de vokser af at være med," siger Mette Tjagvad.

AndyOp med en del af Kultur Crewet.

AndyOp med en del af Kultur Crewet.

Giver den gas

Nogle af de store elever har undervejs i koncerten rejst sig op bagest i lokalet.
"Fuck, hvor er I fede dernede bagved," råber han og sender en hilsen til dem, mens han giver den gas.
Undervejs og til sidst i koncerten laver han freestyle rap, hvor et par af eleverne har fortalt ham, hvad numrene skal handle om. Og da han begynder at rappe om det, bliver der piftet, hvinet og jublet blandt eleverne.

“Det var fedt”

Da koncerten og et ekstra nummer, hvor alle eleverne samledes om rapperen, er forbi, er det da også et stolt crew, der kan kigge tilbage på et vellykket arrangement.
"Det var ret sjovt at kontakte ham og rimelig fedt, da han svarede os," lyder det fra Emma Nielsen og Laura Arrentsen fra 7.B.
De to 9. klasses-piger, astrid Birkø og Louise Pavilionis er begejstret for at være en del af Kultur Crewet.
"Det er fedt at være med til at have indflydelse, så det ikke kun er lærerne, der gør alt."
Til trods for en forstuvet fod var AndyOp på, fra han kom ind af døren, og indtil han havde skrevet den sidste autograf.
"Det er mega skægt at spille koncert i skolen. Det er fedt at rykke eleverne lidt rundt og give dem en rutsjebanetur," siger AndyOp.

Teenage-generthed

Han måtte rappe et par numre, inden eleverne for alvor smed teenage-genertheden af sig og var med på at skråle med på omkvæd, og hvad han ellers fandt på.
"De skal lige finde ud af, hvad det går ud på, men det er skide sjovt og fedt at være med til. Det giver mig en vild fed oplevelse, og eleverne får en oplevelse af, at musikken er helt tæt på dem. Det er fedt at se, hvordan de vokser i løbet af koncerten," siger AndyOp, der med koncerten på Grønløkkeskolen var nået til nummer 17 i rækken ud af 33 skolekoncerter, som Levende Musik i Skolen står bag.

null

Publiceret 21 March 2013 16:00