Methea Skourydahl og Frederik Føns Nedergaard fra 5.B på Mårslet Skole sammen med lærer Ole Nørskov. De har været Kys og Kør-vagter med stor succes.

Methea Skourydahl og Frederik Føns Nedergaard fra 5.B på Mårslet Skole sammen med lærer Ole Nørskov. De har været Kys og Kør-vagter med stor succes.

Kysse-kaos er afblæst på Mårslet Skole

Biler, i stakkevis parkeret på kryds og tværs, har gennem lang tid været et problem i Mårslet, men nu er problemet løst

Bilerne har holdt mere eller mindre ovenpå hinanden, og børnene er blevet fulgt helt ind til deres pladser i klasselokalet af forældrene, men i løbet af ganske kort tid har Mårslet Skole fået vendt en kultur blandt forældrene.
Da skoleåret startede, indførte skolens administrative leder, Gitte Kristensen i samråd med Jakob de Place Bjørn fra skolebestyrelsen og trafiklærer Ole Nørskov, Kys og Kør-konceptet.
Det betyder ganske enkelt, at elever fra 5. klasse står og tager imod de små på parkeringspladsen, så bilerne ikke ender i kaos - meget enkelt så er forældrene blevet opfordret til at kysse deres børn farvel og så køre igen.
Og det er gået så forrygende godt, at konceptet indtil videre holder pause, fortæller Ole Nørskov.
"Vi kiggede på forældrenes store hjælp til deres børn, og vi vil gerne gøre dem mere robuste. Der var et fantastisk bilkaos hver eneste morgen. Selv når man er børnehaveklassebarn, så kan man godt selv gå ind i klassen, men vi oplevede, at forældrene fulgte dem helt ind i klasseværelserne og jo nærmest forvarmede deres stol, inden de kørte igen," siger Ole Nørskov.

Bestyrelsen har fokus

Skolebestyrelsen på Mårslet Skole har fokus på trafik i byen og omkring skolen samt at skabe robuste børn, og derfor har det været vigtigt at sende et godt signal til forældrene.
"Fra 7.45 til 8.10 lignede Mårslet jo et stort kryds i Aarhus C, fordi der var så mange forældre, der kørte deres børn til skole. Vi har i bestyrelsen haft det som et fokusområde at gøre noget ved trafikken i byen, da den har været til gene for byens borgere og skolen," siger Jakob de Place Bjørn og fortsætter:
"Derudover så handler det også om at skabe robuste børn og give dem alderssvarende udfordringer. Børn i 0. klasse kan sagtens selv gå ind i klassen, og de større børn behøver ikke at have deres mor til at bære tasken ind i klasselokalet."

Det virker

For de 11-årige elever i 5.B, Frederik Føns Nedergaard og Methea Skourydahl har det været en god oplevelse at følge de mindste børn ind i deres klasseværelser om morgenen.
"Det har været hyggeligt, og vi har lært nogle af dem godt at kende, fordi vi har hjulpet dem flere gange. Det har været tydeligt for os at mærke, at det har hjulpet, at vi har været der," siger Frederik og Methea.
Skolebestyrelsesmedlem Jakob de Place Bjørn bakker børnene op i, at tiltaget har virket.
"Det har været en stor succes, og der er ikke nogen, der længere har behov for at blive fulgt ind. Vi frygtede en storm og sure miner fra forældrene, men det har ikke været tilfældet," siger Jakob de Place Bjørn.
Selv om det har været et hit med Kys og Kør-konceptet, og bilkaosset ikke længere eksisterer, så kan det godt være, at det bliver genoptaget, når de mørke morgener for alvor bliver mørke.
"Til den tid er der sikkert mange forældre, der igen begynder at køre deres børn i skole, og så tager vi en beslutning, om der igen skal stå Kys og Kør-vagter på begge sider af skolen eller ej," siger Ole Nørskov.

null

Publiceret 22 October 2012 12:00