Mai Skjøtt Linneberg med sine to piger Cornelia (i den grå) og Alva-Amalie foran Rundhøjskolen, som er lukningstruet.

Mai Skjøtt Linneberg med sine to piger Cornelia (i den grå) og Alva-Amalie foran Rundhøjskolen, som er lukningstruet.

Rundhøjmor:

Hårene rejste sig i nakken

Debatten om lukningen af Rundhøjskolen fortsætter, og forældrene på skolen er rystede og forargede over behandlingen fra politikerne

Midt i al balladen omkring Rundhøjskolen står en gruppe frustrerede forældre. De er vidne til, at politikerne lægger op til at lukke skolen. Det bliver godt nok først endelig vedtaget til december, men politikerne har meldt ud, at forliget efter al sandsynlighed ikke står til at ændre.
Alligevel kæmper forældrene videre. Én af dem er Mai Skjøtt Linneberg, der er forælder til tvillingerne Alva-Amalie og Cornelia, der går i hver sin 0. klasse.

Indprintet i bevidstheden

Hun føler sig i den grad dårlig behandlet af politikerne og har ved flere byrådsmøder oplevet en arrogance og uvilje fra dem. Især byrådsmødet 12. september har gjort stort indtryk på hende.
"Jeg fik kuldegysninger, da Peder Udengaard (S) holdt brandtale om ansvar og lederskab, og at man ser på helheden. Men for at tænke på helheden er man nødt til at tænke på den enkelte folkeskole, og det gør de bare ikke. Hans måde at tale på har virkelig mejslet sig ind i mig," siger Mai Skjøtt Linneberg og tager sig til brystet.

Manipulation

Som så mange andre gange før i debatten om Rundhøjskolen er der snak om, at der bliver manipuleret med tallene, og det føler Mai, at politikerne gør gang på gang.
"Udengaard nævnte, at seks ud af 10 forældre i sidste skoleår brugte det frie skolevalg til at fravælge Rundhøjskolen. Det er helt forkert, man benytter sig jo typisk kun af det frie skolevalg én gang. Det er rigtigt, at set over alle årgange, gik godt 40 procent af distriktets børn på skolen. Hvis man ser på mine dørtres årgang, er der godt 60 procents tilslutning. Da det blev sagt på byrådsmødet, gik der et sus gennem os på tilhørerrækkerne, så borgmesteren måtte henstille til, at vi var stille," siger Mai og fortsætter:
"Når det drejer sig om ens børn, så bliver man altså forarget, bedrøvet, og hårene rejser sig i nakken."

En fløderand

Under samme byrådsmøde fik Mai kuldegysninger mere end en gang. Og ikke alle gangene var det på grund af forargelse. Venstres Henrik Vestergaard fik hende til at få en klump i halsen, da han mere end en gang, rakte en hånd ud til borgmester Jacob Bundsgaard om at lave et nyt og bredere forlig.
"Det var en bevægende oplevelse at møde forståelse fra alle oppositionens politikere. Det kan godt være, at det kan virke banalt, men jeg sidder med alle børnene i mine tanker og med en beslutning, der ødelægger alt det, der er godt. Og pludselig er der nogle, der helt fornuftigt siger: 'Lad os nu finde en ordentlig løsning på det her,'" siger Mai og fortsætter:
"Vi følte virkelig den aften, at fløderanden af socialdemokrater viste arrogance og trampede løs på os med den ordfører-tilgang. Det virker som om, at politikerne ikke har nogen vilje til at ændre i forliget. Og det bliver lidt ulækkert at se på," siger Mai Skjøtt Linneberg.

Mangler svar

Som så mange andre på Rundhøjskolen mangler Mai et svar på, hvorfor man har peget på Rundhøjskolen til at lukke. Hun kan ikke forstå, hvorfor man vælger at lukke Aarhus' eneste idrætsskole, og slet ikke når rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz (S) har fortalt til Lokalavisen tidligere, at andre skoler burde lære af Rundhøjskolen.
"Rundhøjskolen har bevist, at den er en succes, at det virker det, der foregår her på stedet. Børnene er ikke syge, og de er i god form. Forældrene har valgt den her skole, fordi de godt kan lide, den profil den har. Man skal ikke ødelægge noget, der er så godt. Vi har virkelig lyst til at ruske borgmesteren, der har været fuldstændig usynlig i den her debat og så bede ham træde lidt i karakter. Vi går alle sammen med et det-kan-ikke-passe-humør," beskriver Mai Skjøtt Linneberg.
Og selv om socialdemokraterne har sagt, at der er slået søm i forliget, kæmper hun videre sammen med de øvrige forældre, og håber at hun kan give sine tvillinger den bedste julegave - nemlig at Rundhøjskolen ikke skal lukke.

Publiceret 28 September 2012 12:00