Ejendomsmægler ved Nybolig i Viby, Bjarke Ankjær, er mægler på projekt, Tranbjerg Søpark.

Ejendomsmægler ved Nybolig i Viby, Bjarke Ankjær, er mægler på projekt, Tranbjerg Søpark.

Energivenlige rækkehuse på vej i Tranbjerg

31 nye rækkehuse bliver opført i løbet af de kommende to år

31 nye rækkehuse kommer til at skyde op på Trankær Mosevej i Tranbjerg, og kommer til at gå under navnet Tranbjerg Søpark.
Navnet kommer af, at der bliver udsigt til søen fra boligens førstesal, fortæller ejendomsmægler på projektet, Bjarke Ankjær, Nybolig i Viby.
Rækkehusene bliver på to etager og kommer til at være meget energivenlige.
"De bliver fremtidens boliger. Der kommer solcelleanlæg, og de første seks købere får det gratis," fortæller Bjarke Ankjær.
De første 12 huse er klar til indflytning allerede til november i år, og køberne får tre forskellige muligheder for at indrette huset. På den måde er der plads til dem, der prioriterer børneværelser og til dem, der for eksempel gerne vil have en stor stue.
"Vi mener, at husene henvender sig til en bred målgruppe. Tranbjerg er en rækkehus-by, og de skal nok blive solgt. De er et fint alternativ til et nyt hus, og med en pris på 2,4 millioner kroner, er der mange, der kan være med," siger Bjarke Ankjær.

Skurvogn på stedet

Lige nu står der en skurvogn plantet, der hvor rækkehusene kommer til at ligge. Den er lavet som en form for udstilling, og hvis man går op på taget af den, får man udsigten fra de kommende huses førstesal.
Inden for nærmeste fremtid kommer man til at kunne se køkken og solcelleanlæg i skurvognen, så man som køber kan få en fornemmelse af, hvordan det kommer til at se ud.
"Det er planen, at der kommer et prøvehus om tre-fire måneder, men indtil videre er det skurvognen, som er det tætteste på en bolig lige nu," siger Bjarke Ankjær.

Tranbjerg er godt

Det er Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, der er bygherre på projektet, og nøjagtig som Bjarke Ankjær, er Torben Lang, der er medejer af firmaet, heller ikke i tvivl om, at husene nok skal blive solgt.
"Tranbjerg er et attraktivt område, og det er tæt på Aarhus. Med de nye rækkehuse skiller vi os ud fra alle dem, der ligger på den anden side af hovedvejen. Tranbjerg Søpark kommer til at ligge i et mere grønt og roligt område," siger Torben Lang.
Det er ikke kun området, der kommer til at skille sig ud i forhold til de øvrige rækkehuse i Tranbjerg. Også størrelsen på boligerne er anderledes, end de ofte er på rækkehuse.
"De bliver på 130 kvadratmeter, og på den måde får de villastatus," siger Torben Lang, der pointerer, at der er tænkt over mange små detaljer i husene, så de bliver energivenlige.
Blandt andet kommer der en 'grøn knap', så hvis man trykker på den, kan man slukke for lyset i hele huset på én gang.
"Så husker man at få alt lyset slukket. Det er en form for sikkerhedsknap. Og sådan er der en masse forskellige små ting, vi har tænkt over, så husene bliver energivenlige," siger Torben Lang.
Tranbjerg Søpark

Byggeriet til første etape starter efter al sandsynlighed om cirka en måned
Etape to består af syv huse og bliver bygget næste år
Etape tre består af 12 huse og bliver bygget om to år
Husene bliver på 130 kvadratmeter
De kommer til at koste 2,4 millioner kroner
Husene bliver en kombination af 70'er look og funkisvillaer
Den første grund er allerede solgt

Publiceret 13 April 2012 08:00