»Tak for den store opbakning til et gearskifte«

Borgere, fagpersoner og organisationer har givet deres besyv med, og nu ligger et endeligt sparekatalog og en Udviklings- og Omstillingsplan klar til politisk vedtagelse. Rådmand Anders Winnerskjold er glad for byens store opbakning til et nødvendigt gearskifte i social- og beskæftigelsespolitikken.

Artiklens øverste billede
Aarhus’ social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S). Foto: Joachim Ladefoged

Efter fem ugers høringsperiode, 425 høringssvar og efterfølgende justeringer ligger planerne for besparelser, udvikling og omstilling i Sociale Forhold og Beskæftigelse nu klar til politisk vedtagelse.

Planerne indeholder faglige og økonomiske omlægninger, som skal imødekomme de stigende udfordringer på socialområdet og skabe rum til investeringer i forebyggende indsatser. Samtidig indebærer planerne nødvendige besparelser som følge af budgetforliget for 2023.

Investeringer og besparelser går altså hånd i hånd, og derfor har der været vigtigt at på byens perspektiver med i planerne, fortæller rådmand Anders Winnerskjold (S) i en pressemeddelelse: 

»Mange aarhusianere, fagpersoner og organisationer har engageret sig i høringen. Det har bragt nye perspektiver frem, som vi selvfølgelig har taget bestik af og justeret efter. Men jeg oplever også en generel og stor opbakning til den bevægelse, jeg har sat i gang. Vi har brug for et gearskifte i social- og beskæftigelsespolitikken, hvis vi skal vende den bekymrende udvikling, hvor flere børn og voksne får brug for omfattende hjælp. Det har vi nu et stærkt og fælles udgangspunkt for, men den største del af opgaven ligger stadig foran os.«

På baggrund af høringssvarene og efterfølgende dialog med forligspartierne er der lavet en række justeringer i planerne.

»Vi kommer ikke uden om, at besparelser kan mærkes. Men det er samtidig vigtigt, at der findes gode alternativer til de borgere, der bliver berørt. Med øje for borgernes trivsel har vi derfor trukket nogle af besparelserne på byens aktivitetstilbud tilbage. Vi nedjusterer også besparelserne på væresteder for hjemløse aarhusianere, men vi holder fast i den overordnede bevægelse mod egen bolig og støtte, som vi ved virker for langt de fleste,« siger Anders Winnerskjold og fortæller, at høringssvarene særligt har givet anledning til at genvurdere besparelser og ændringer i samarbejdsaftaler med byens foreninger og aktivitetstilbud.

Det gælder blandt andet samarbejdsaftaler med Musik og Medieværkstedet og Det Kreative Værksted, som ikke berøres af besparelser af hensyn til borgernes trivsel. Derudover er besparelserne for en række oplysningsforbund og dagSaktiviteter – herunder Hjerneskadeforeningen, Blindes Oplysningsforbund og Mødestedet – reduceret eller annulleret. Besparelserne anvises i stedet som blandt andet rammebesparelser.

Sparekataloget og Udviklings-og Omstillingsplanen sendes nu til behandling i byrådet og forventes endeligt vedtaget den 1. februar 2023.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.