Sparekatalog vedtaget i nat: »Vi skal hjælpe flest mulige bedst muligt«

Forligsparterne bag Budget 2023-2026 i Aarhus Byråd har indgået aftale om konkrete besparelser, som udmønter sparekravet i budgetaftalen fra 23. september 2022.

Artiklens øverste billede
Budgetforhandlinger på Aarhus Rådhus. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) i front og Enhedslistens Thure Hastrup (th..) Arkivfoto: Stine Schjøtler/Ritzau Scanpix

Natten til fredag blev besparelser i budgettet vedtaget af forligspartierne. 

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

»Vi valgte i Budget 2023-2026 at gennemføre en række generelle besparelse på blandt andet administration for at kunne prioritere et tiltrængt løft af socialområdet og specialtilbuddene på børne- og ungeområdet samt ældre- og sundhedsområdet. Det er en direkte hjælp til borgere med de største behov, altså især ældre, udsatte voksne samt voksne med handicap og børn med vanskeligheder. Det er en prioritering af helt nødvendig velfærd. Det er vigtigt for mig at fremhæve, når vi på andre områder er nødsaget til at spare,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S). 

Han fortsætter:

»Jeg er glad for, at partierne bag budgetforliget nu har indgået aftale om de konkrete spareforslag, som selvfølgelig kan være svære at udmønte – men det giver byrådet mulighed for at gennemføre omfattende omprioriteringer for at holde hånden under dem, der har det allersværest.«

Borgmesteren mener, at byrådet har i budgetforliget reageret på, at udfordringerne på det sociale område er store, fordi flere borgere får brug for hjælp og støtte, og fordi antallet af socialt udsatte borgere, borgere med handicap og borgere med psykiske lidelser stiger hurtigere end befolkningstilvæksten. 

På det specialiserede voksenområde er økonomien under et stort pres, og samtidig må vi desværre konstatere, at flere og flere børn mistrives og i en kortere eller længere perioder får udfordringer i deres dagtilbud eller skole. Samtidig er det klart, at også antallet af ældre borgere med handicap eller psykiske lidelser vokser.

»Det er vi som byråd nødt til at reagere på – med den konsekvens, at vi så på andre områder er nødsaget til at spare og finde penge, der kan anvendes andre steder. Rigtig mange har kvalificeret processen med høringssvar og input, og vi har imødekommet dem i det omfang, vi har kunnet. Det har dog ikke været muligt fuldt ud,« siger Bundsgaard og tilføjer: 

»Det er en svær proces for både byråd og borgere, men jeg synes, vi har opnået et resultat, så vi kan hjælpe flest mulige bedst muligt inden for de økonomiske rammer.«

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.