Rådmand afviser øget udskiftning: Naturligt at medarbejdere siger op

Rådmand Christian Budde (V) ser kun mindre justeringer for sig af den kritiserede omstrukturering af Sundhed og Omsorg. Tal for medarbejderfastholdelse og trivsel giver ikke anledning til bekymring, mener rådmanden.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Kasper Heden Andersen

Rådmand Christian Budde (V) kalder det at sparke en åben dør ind, når Enhedslisten foreslår at evaluere den store omstrukturering af Sundhed og Omsorg.

»Jeg hilser bestemt forslaget velkomment. Men det er lidt at sparke en åben dør ind. Uanset hvilken større organisation, der laver en omstrukturering, så kalder det på en opfølgning. Det har hele tiden været meningen. Jeg synes måske ikke, at tidspunktet er det rette, når vi står i en sparerunde og endnu ikke har ansat ny direktør, men nu begynder vi en dialog om det på næste udvalgsmøde,« siger Christian Budde.

På byrådsmødet i torsdags valgte et flertal at sende forslaget til yderligere drøftelse i udvalget, hvor man også vil inddrage relevante faglige organisationer.

Rådmanden mener dog generelt, at ældreområdet er »et godt sted« og der blot er mindre hjørner af omstruktureringen, der skal forbedres.

»En evaluering kan være en god ting at lave for at få ro i maven. Men jeg ser ikke for mig, at vi skal lave store ændringer. Der er et eller to steder, jeg mener, vi skal kigge nærmere på. Det drejer sig blandt andet om opdelingen af plejehjemmene og hjemmeplejen i forskellige søjler, og samarbejdet på tværs. Men det skal vi dykke dybere ned i på udvalgsmødet,« lyder det fra rådmanden, der på det kommende møde med udvalget vil præsentere nye tal for tilfredsheden.

»De nye tal for medarbejdertrivsel og borgernes tilfredshed med plejen giver os ikke grund til bekymring.«

Heller ikke når det gælder fastholdelse af medarbejdere er rådmanden bekymret.

»Ud fra de tal, jeg netop har set for fastholdelse af medarbejdere, så ligger vi på samme niveau som før omstruktureringen.«

Ifølge rådmanden er det dog helt naturligt at en større omstrukturering vil betyde, at en del medarbejdere vil tage deres job op til genovervejelse.

»Generelt når man laver forandringer, så er der nogle, der siger nej til det nye. Men vi kan ikke se ud af vores tal for fastholdelse af medarbejdere, at det tal er steget.«

Hvor mange ledere er gået?

Man har i magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg intet overblik over, hvor mange ledere, chefer eller plejehjemsforstandere der siger op.

Sådan lyder svaret fra forvaltningen, da Lokalavisen Aarhus beder om at få oplyst tallet for de seneste år.

Avisen har kunnet få oplyst, hvor mange på ledelsesniveau der har fået fratrædelsesaftaler eller er blevet opsagt uden en sådan. Men når det gælder medarbejdere, som selv har sagt deres job op, lyder svaret:

»Vi kan ikke lave en opgørelse over egne opsigelser, da vi ikke fører specifik statistik over det.«

Det var ellers en klar anbefaling fra Sundheds- og Omsorgsudvalget tilbage i december 2020, da man planlagde den store omstrukturering af magistratsafdelingen, oven på flere sager om kritisable forhold på plejehjem. Anbefalingen gik på, at man skulle skrue op for indsamlingen af data på baggrund af exitsamtaler med medarbejdere, der sagde deres job op.

Christian Budde forklarer, at man har en klar procedure for at gennemføre exitsamtaler med medarbejdere, der stopper, men at opgaven ligger hos den enkelte leder.

Lokalavisen Aarhus kan ikke få oplyst, hvor mange exitsamtaler man har gennemført siden omstruktureringen.

»Jeg mener ikke, det vil give mening at bruge ressourcer på at indsamle en samlet statistik for exitsamtaler. Jeg vil hellere bruge pengene ude ved borgerne. Men tværgående erfaringer fra exitsamtaler kan godt være et fokusområde, som vi vil drøfte i udvalget. Mit mål er, at vi skal være en attraktiv arbejdsplads og jeg tror godt, vi kan blive dygtigere til at tilbyde vores medarbejdere mere fleksible arbejdsforhold,« siger rådmanden.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.