Hans Kristian Skibby: »Når man vælger at begå kriminalitet, så har man også selv bestilt billetten hjem«

Hans Kristian Skibby, som stiller op for Danmarksdemokraterne i Østjylland, besøgte for nylig redaktionen for at svare på læsernes spørgsmål i valg-serien "Klog på kandidaten".

Artiklens øverste billede

Hans Kristian Skibby, som blev valgt ind i Folketinget for DF, men for nylig hoppede om bord hos Inger Støjbjergs nye parti, Danmarksdemokraterne, deltog for nylig i valgserien ”Klog på kandidaten.” Derfor sad den østjyske folketingskandidat klar ved tasterne i Mediebyen i Aarhus for at svare på læsernes spørgsmål.

Herunder er et uddrag af spørgsmålene og svarene samlet.

Carl Valdemar Møller: Indtil det gode valg i 2015 var DF det parti, der talte pensionisternes sag. Efter det gode valg i 2015 glemte I fuldstændig som de øvrige partier pensionisterne. Mit spørgsmål til dig er, vil du, efter du har skiftet parti, igen begynde at varetage pensionisternes sag?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Carl Valdemar

Man kan altid diskutere, hvem der har gjort mest for pensionister i Danmark, men min klare opfattelse er, at DF faktisk igennem årene har leveret mest af alle partier til forbedringer af pensionisters leveforhold. Eksempelvis ældrecheck, men der skal altid flertal til på 90 mandater, og det var ikke altid lige let.

Men i Danmarksdemokraterne kløer vi på, og så må vi jo se, hvor langt vi når, og hvad vi kan finde flertal og finansiering for.

Bernt Bräuner: Hvad vil I gøre for, at de høje energipriser bliver sat ned?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Bernt

Det er aldeles uholdbart med de kæmpe stigninger, der har været på de fleste energityper. Danmarksdemokraterne har i går aftes fremlagt en plan for midlertidig annullering af momsen samt store dele af el-afgiften. Annulleringen gælder for fjerde kvartal 2022 og første kvartal 2023 og løber op i estimeret 7,5 milliarder kroner. Det fjerner ikke den samlede udfordring, men det er langt bedre end den lånemodel, som regeringen fremsatte i tirsdags (13. september, red.). Vi bør også finde en model, som kan lette el-udgiften for erhvervslivet, men det er lidt mere indviklet på grund af EU’s statsstøtteregler... Men vi arbejder også på den sag.

Der blev sendt flere spørgsmål ind fra læsere, da Danmarksdemokraternes Hans Kristian Skibby deltog i "Klog på kandidaten." Foto: Nicklas Linnemann NIelsen
Birgit Liin: Hvad er Danmarksdemokraternes holdning til etablering af et trinbræt i Laurbjerg?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Birgit

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg i Transportudvalget arbejdede målrettet for, at der skulle etableres et trinbræt i Laurbjerg. Desværre valgte socialdemokraterne og daværende transportministeren Benny Engelbrecht (S) at fjerne den anlægsbevilling, der ellers var budgetsat. Det, synes jeg, er brandærgerligt alt den stund den bedste måde at få flere til at tage togene er, at der er flere steder, man kan komme af og på. I det her tilfælde ville det have gavnet hele nærområdet i forhold til at kunne tage kollektivt transport til og fra nord og syd. Jeg håber, at vi kommer i mål med bevillingen på et senere tidspunkt.

John Brændgaard: Hvordan kan du melde dig ind i et parti, som ikke har nogen politik/holdning?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære John

Nye partier vil jo fra starten af ikke kunne levere et fuldt udbygget partiprogram. Men jeg synes faktisk, at vi er nået rigtig langt på de cirka tre måneder, som partiet har eksisteret. Vi har i hvert fald overhalet Lars Løkkes Moderaterne i en rekordfart - både hvad angår at blive opstillingsberettiget af vælgerne og blive klar til et valg med en række politiske mærkesager. Så jeg har det fint med at være med i Danmarksdemokraterne.

Frey Vestergaard: Hvad vil dit parti gøre for at smide kriminelle udlændinge ud af Danmark? Hvad vil dit parti gøre for at stoppe invasionen af Danmark?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Frey

Vi ser ingen skam i, at udlændinge, som begår kriminalitet i Danmark, skal forlade landet. Vi mener faktisk, at når man vælger at begå kriminalitet, så har man også selv bestilt billetten hjem.

Vi mener bestemt, at der er god mulighed for at stille endnu større krav til udlændinge, som kommer til Danmark omkring eksempelvis selvforsørgelse og at overholde landets lov og regler.

Kasper: Hej Hans Kristian Skibby. Mener du, at DD’s politikgrundlag er klar til et folketingsvalg og til mandater i Folketinget? Hvis du skulle fremhæve elementer fra jeres politiske program, hvad skulle det så være?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Kasper

Det er klart, at et nyt parti som Danmarksdemokraterne har haft meget at skulle indhente, set i forhold til de andre partier. Vi er et helt nyt parti med relativt få medarbejdere og politikere til at løfte alle opgaver på en gang. Vores primære opgave er at være klar til valget, og vi arbejder naturligvis på at levere et mere dybdegående valgoplæg forud for valget. Vi vil først kunne levere et samlet partiprogram på et senere tidspunkt. Men vi er et nyt parti, som placerer os groft sagt lige imellem Venstre og DF. Og så tror vi også på, at langt de fleste vælgere har en oplevelse af, hvad det er for linjer, partiet vil arbejde for.

Hvis jeg skal fremhæve elementer, så er det markante stramninger i vores rets- og udlændingepolitik, mindre EU og derimod mere nationalstat. Vi skal ikke have EU til at blande sig i dagpenge, realkreditlån, barselsregler, SU og alt muligt andet.

Carsten Nørgaard: Går du ligesom Socialdemokratiet ind for, at de mindre byer og områder udenfor storbyerne skal styrkes med uddannelsesmuligheder? Vil du kræve skattetænkning eller bedre offentlig velfærd?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Carsten

Vi kan ikke levere uddannelsesinstitutioner i alle mindre byer, men vores klare mål er, at vi eksempelvis her i Østjylland vil være i stand til at levere uddannelsesmuligheder mere bredt. Eksempelvis erhvervsuddannelser, ungdomsuddannelser og en række professionsbachelor-uddannelser vil med fordel kunne være placeret mere decentralt. Men de lange videregående uddannelser og universitetsforløb vil vi ikke i samme grad kunne udvikle decentralt.

Vi er interesseret i at være med i en ny skatteaftale med hovedsigte på at sænke skatten i bunden/øge jobfradrag mv., men afviser ikke, at der også skal ændres, hvor topskattegrænsen begynder.

Ole Kragelund: Hvad modtog du i valgkamp-bidrag fra mink-branchen op til seneste folketingsvalg i 2019? Og hvad modtog du fra andre private donorer? Hvad modtager du her i efteråret 2022 - efter dit partiskift - fra statskassen?

Hans Kristian Skibbys svar:

Kære Ole

Jeg synes, at det er et fjollet spørgsmål. Jeg har som andre politikere overholdt de regler, der er omkring partistøtte, og jeg har ikke modtaget støtte på over beløbsgrænsen på 20.000 kr. ved sidste valg. Men der er naturligvis en række private og enkelte virksomheder, som har hjulpet mig med min personlige valgkamp, og det har jeg det faktisk godt med.

Med hensyn til dit spørgsmål omkring statskassen, så er det jo helt til hest. Man kan naturligvis ikke få penge op af statskassen op til valgkamp.

Jeg har grundlæggende med alle de valg, jeg har deltaget i, selv finansieret min valgkamp, og sådan bør det også være.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.