Steffen Wich vinker farvel til kommunalt chefjob gennem 20 år og bliver direktør for Vejlby-Risskov Hallen

Lokal socialdemokrat skal være styrmand for Vejlby-Risskov Hallen. Hans klare mål er, at gøre den til »en destination«.

Artiklens øverste billede
Steffen Wich er tilbage på sin gamle hjemmebane. Ikke som Bakken Bears-træner, men direktør for Vejlby-Risskov Hallerne. Foto: Anita Graversen

I hele 20 år har Steffen Wich været med til holde hånd i hanke med talentudviklingen på idrætsområdet Aarhus.

Nu har han sagt sit job som daglig leder for Eliteidræt Aarhus op for at starte som centerdirektør på sin gamle hjemmebane Vejlby-Risskov Hallen, hvor han i adskillige år slog sine folder som succesfuld cheftræner for Bakken Bears.

Det nuværende byrådsmedlem for Socialdemokratiet starter i sit nye job den 1. oktober.

»Jeg er kommet det her sted i 40 år, og det er en enormt spændende udfordring,« siger Steffen Wich til Lokalavisen Aarhus om sit jobskifte.

En af årsagerne til karriereskiftet er, at han forudser, at Kongelunden-projektet får markant indflydelse på arbejdet i Eliteidræt Aarhus.

»Jeg var moden til nye udviklingsopgaver, og rent fagligt ville jeg gerne prøve noget andet. Men jeg har også været lidt bekymret for at der i forbindelse med det fine projekt med Kongelunden skal bruges rigtig meget tid på genhusning og sådan nogle ting. Det er jeg ikke verdens bedste til. Jeg er bedre til udvikling,« forklarer han.

Habilitet

Efter sit valg til byrådet i november har den 55-årige Risskov-borger indtaget en plads i Kulturudvalget og Teknisk Udvalg.

Det betyder, at han meget vel kan komme til at skulle erklære sig inhabil i visse sager. For det er ikke en hemmelighed, at der i årevis har været ønsker om at modernisere og udvide Vejlby-Risskov Hallerne. Og det kan resultere i, at kommunens skal bedes om penge, og at der skal søges om byggetilladelser.

»Når de sager dukker op, er jeg inhabil. Sådan er der mange forhold, der gør sig gældende, når byrådet er repræsenteret ved borgere. Det er, som det skal være.«

Som politiker skal man jo nogen gange vælge noget frem for andet, og Bellevuehallerne har også store planer. Har du undersøgt, om du skal erklære dig inhabil i sådan en sag?

»Nej. Og tværtimod er det da en sag, jeg politisk kan støtte. En sag, jeg har støttet og arbejdet for. Jeg er jo opstillet i Risskov, og det tapper direkte ind i min drøm om et sundere og mere bevægeligt Aarhus med flere idrætsfaciliteter. Tværtimod synes jeg, at det giver mig mere legitimitet i de her debatter, at jeg ikke længere er ansat i Sport og Fritid i kommunen,« siger Steffen Wich.

Vil vokse 150 procent

Den nye centerdirektørs opgave er helt klar. Idrætsområdet i nord skal udvikles til at blive en »destination«. Et samlingspunkt for lokalbefolkningen.

»Steffen Wich får bl.a. til opgave at gøre Vejlby-Risskov Hallerne klar til de næste 50 år som destination både lokalt, nationalt og internationalt. Det bliver en spændende rejse med udgangspunkt i den udviklingsplan, som Aarhus Kommune har igangsat i for bl.a. at imødekomme den massive befolkningsvækst i området,« forklarer formand Poul Erik Nielsen.

For den nye direktør handler det først og fremmest om at synliggøre områdets mange kvaliteter, indgå nye partnerskaber og udvikle området fysisk.

»For øjeblikket tager man som regel op i Vejlby-Risskov Hallen, fordi man skal til fodbold, håndbold eller lignende. Hurtigt ind, hurtigt ud. Man sidder ikke sammen med sine børn en lørdag og spørger hinanden, hvad vi skal lave, hvorefter man tager op i hallen og ser, hvad der sker. Det vil vi gerne ændre på.«

»Det skal være Aarhus’ destination for sports- og kulturoplevelser. Lokalt – nationalt – globalt. Et sted, du aldrig keder dig - med oplevelser, bevægelse, kreativitet og fællesskaber for alle generationer, former og størrelser - med dunkende hjerter, krøllede hjerner for små, store og ældre,« forklarer Steffen Wich, der har sat sig et meget konkret mål:

»Der er måske 10.000 medlemmer på matriklen lige nu, men jeg vil rigtig gerne hæve det til 25.000 - hvor halvdelen er i forening, mens resten bruger os mere uformelt som outdoor-destination eller lignende.«

Wich afløser Lars Felby, der ved årets udløb går på pension efter mere end 50 år i hallens tjeneste.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.