Rådmand søger orlov fra byrådet: Partikollega er udpeget som vikar

Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, bliver inden længe far igen, og søger i den forbindelse orlov i tre måneder. Partikollega Metin Aydin (RV) er udset til at tage over.

Artiklens øverste billede
Metin Aydin (tv.) sammen med sine to partikolleger i byrådet. Til efteråret skal han være vikar for Rabih Azad-Ahmad (th.) som partiets rådmand. Arkivfoto: Danni Paulsen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Lykkelige omstændigheder gør, at Radikale Venstres rådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad, har søgt byrådets tilladelse om orlov i tre måneder. Rådmanden for Kultur og Borgerservice skal nemlig inden længe være far igen, og i den forbindelse vil han gerne have tid sammen med sin familie.

»Det vil jeg, fordi jeg mener, at det er vigtigt at bruge tid sammen med sin familie, når der kommer en nyfødt til. Jeg synes faktisk, at flere fædre skulle tage fædreorlov,« fortæller Rabih Azad-Ahmad til Lokalavisen Aarhus.

Den radikale politiker, der siden 2014 har været rådmand for Kultur og Borgerservice, har planlagt, at han går på barsel sidst i september, så han kan nå at være med i de kommende budgetforhandlinger. Først skal det samlede byråd dog lige godkende anmodningen om barsel.

»Jeg forventer, at den bliver behandlet på det næste byrådsmøde. Vi har i hvert fald lige sendt den af sted,« fortæller Rabih Azad-Ahmad, der har spurgt sin partikollega Metin Aydin, om han vil vikariere på rådmandsposten i orlovsperioden.

»Han er en dygtig politiker, så han nok klare den opgave,« fortsætter han.

Lever i politik

Den kommende rådmandsvikar Metin Aydin var ved valget i november sidste år de radikales største stemmesluger med 2.861 af slagsen - 608 flere end Azad-Ahmad. Derfor var det meget naturligt, at han i den forbindelse ville gøre krav på partiets rådmandspost. Sådan gik det dog som bekendt ikke, og Metin Aydin var samtidig også ret klar i spyttet om, at han ikke var interesseret i at være rådmand for Kultur og Borgerservice.

»Jeg er ikke klar til at tage den, og Kultur og Borgerservice er Rabihs området. Mit er Teknik og Miljø,« lød det dengang fra Metin Aydin til Lokalavisen Aarhus.

Godt og vel et halvt år i aarhusiansk kommunalpolitik har dog ændret Metin Aydins holdning:

»Jeg er blevet lidt klogere på, hvad det indebærer, og jeg kan virkelig mærke, at jeg lever, når jeg arbejder med politik,« fortæller han og påpeger samtidig, at kulturområdet ikke er noget, der ligger fjernt hos ham.

»Jeg har en baggrund i foreningslivet, og jeg har dyrket idræt hele mit liv. Jeg er optaget af kunst og litteratur, så det ligger mig nært.«

Metin Aydin har sin egen arkitektvirksomhed, som han dog er nødt til at drosle ned for, imens han er indsat som vikar på rådmandsposten.

»Vi er to ansatte i virksomheden nu, og min medarbejder fortsætter som hidtil, og så kommer jeg til at arbejde på alle mulige skæve tidspunkter, hvor jeg kan samle op,« fortæller Metin Aydin, der dog slår fast, at han glæder sig til de kommende opgaver og ansvaret, der følger med:

»Ellers havde jeg ikke sagt ja. Det bliver en berigelse. Det, man finder ud af i politik, er, at man bliver klogere hver eneste dag.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.