Tre byrådspartier: »Sæt nedrivningen i Gellerup på stand by«

Nye Borgerlige, Venstre og Enhedslisten foreslår, at seks nedrivningsklare boligblokke i Gellerup skal bruges til at huse ukrainske flygtninge.

Artiklens øverste billede
Nedrivningen af den første blok i Gellerupparken som en del af omdannelsen fra udsat boligområde til attraktiv bydel. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Før onsdagens byrådsmøde er tre partier gået sammen om at lave et ændringsforslag til sag 15 på dagsordenen ”Lokalplan 1173 - Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup”.

Det er Nye Borgerlige, Venstre og Enhedslisten der foreslår, at forvaltningen undersøger mulighederne for at bruge de seks boligblokke til at huse ukrainske flygtninge. Og at nedrivningstilladelsen ikke gives før, der er overblik over behovet for midlertidigt at huse ukrainske flygtninge, som følge af Putins krig i Ukraine.

Det kan ende med, at vi skal hjælpe og give husly til cirka 6.000 ukrainere. Vi må erkende at udviklingen er voldsom, og derfor kræver at vi tænker kreativt.

Henrik Arens, byrådsmedlem for Nye Borgerlige

»Det kan ende med, at vi skal hjælpe og give husly til cirka 6.000 ukrainere. Vi må erkende at udviklingen er voldsom, og derfor kræver at vi tænker kreativt. Det er vigtigt for mig, at vi tager godt imod de ukrainske flygtninge. Det er hovedsageligt kvinder og børn, der er flygtet fra Putins krig i Ukraine. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde gode midlertidige boliger, der kan skabe trygge rammer, specielt af hensyn til børnene. Jeg vil til enhver tid hellere udskyde nedrivningen, end at vi skal til at indlogere de ukrainske familier i idrætshaller, pavilloner eller teltlejre. Det er derfor rettidig omhu at vente med nedrivningen af boliger, der kan blive en tryg base,« siger Henrik Arens, som byrådsmedlem og politisk leder for Nye Borgerlige, i en pressemeddelelse.


Henrik Arens fra Nye Borgerlige.

Han understreger, at ændringsforslaget ikke betyder, at de seks boligblokke i Gellerup skal fredes. Det er kun midlertidigt, mens et eventuelt behov for at huse ukrainske flygtninge er til stede.

Venstres leder Christian Budde mener, at det er sund fornuft og en oplagt mulighed at sætte nedrivningen af boligblokke på standby.

Christian Budde.

»Med krigen i Ukraine står vi i en ekstraordinær situation, der kalder på ekstraordinære løsninger. I Venstre ønsker vi at tage godt imod de flygtninge, der kommer til Aarhus, og i den sammenhæng er det relevant at se på muligheden for midlertidig indkvartering i Gellerup. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi fortsat skal arbejde ambitiøst med at flytte Gellerup i en positiv retning fra udsat boligområde til en attraktiv og socialt balanceret bydel,« siger han.

Solveig Munk, suppleant for Enhedslisten Aarhus, følger de to borgerlige byrådspartier:

»Det er rent win-win at sige ja til at sætte de nedrivninger i bero og lade flygtninge flytte ind i boligerne. Beboerne i Gellerup og Bispehaven ønsker det. De vil gerne have liv i boliger, der står tomme. Brabrand Boligforening ønsker det. Der undgås jo huslejetab. Flygtninge, har først og fremmest behov for tag over hovedet og for sikkerhed. Dernæst får de brug for at skabe sig et liv med børn og familie og naboer. Det gøres vanskeligt i flygtningelejre og under kummerlige forhold. Byrådet kan ikke være andet bekendt end at sætte de nedrivninger i bero,« siger hun.

Ændringsforslaget blev sendt til forvaltningen tirsdag aften og forventes behandlet på aftenens byrådsmøde.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.