Bliver rådmand for Sundhed og Omsorg

Venstres leder har nu valgt rådmandspost.

Artiklens øverste billede
Christian Budde, politisk leder af Venstre i Aarhus og fra årsskiftet rådmand. Arkivfoto

Mandag middag blev spændingen udløst om det politiske puslespil med rådmandsposter i Aarhus.

Ved et pressemøde på Rådhuset fortalte Christian Budde, at han har valgt rådmandsposten for Sundhed og Omsorg. Dermed afløser den 40-årige politiker Jette Skive (DF), som har siddet på posten i otte år.

»Efter valget har vi brugt nogle dage på at tænke os rigtig godt om, og vi har nu landet en god konstituering, hvor alle kan se sig selv som en del af den nye byrådsgruppe. Vi glæder os til at fortsætte i arbejdstøjet – og forudsætningerne for at komme i gang er rigtig gode med en gruppe bestående af både nye, friske kræfter, samtidig med at vi har stærke og mere garvede kræfter,« siger Budde i en pressemeddelelse.

Steen Stavnsbo (K) og Christian Budde (V) under offentliggørelsen af de personlige stemmer. Foto: Rikke Kjær Poulsen

Christian Budde mener, at netop sundhed- og omsorgsområde har et stort potentiale mange vigtige dagsordener, der trænger til kærlige, men også ansvarlige og innovative liberale øjne.

»For udover omsorg- og ældredelen har området også en masse andet at byde på – især på sundhedsområdet, der rummer mange vigtige aspekter. Herunder en vigtig trivselsdagsorden og aarhusianernes mentale sundhed, der her under en langvarig coronakrise har brug for endnu mere fokus,« siger han og fortsætter:

»Magristraten for Sundhed og Omsorg indeholder i sandheden mange vigtige dagsordenen, men bliver ofte reduceret ned til ældreplejen – vi skal i Venstre være mere skarpe til at udfolde området og dets mange aspekter.«

Rådmandskabalen er dermed gået op og er som følger:

Anders Winnerskjold (S), Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Steen Stavnsbo (K), Teknik og Miljø.

Thomas Medom (SF), Børn og Unge.

Rabih Azad-Ahmad (R), Kultur og Borgerservice.

Christian Budde (V), Sundhed og Omsorg.


ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen