Almaz Mengesha fik ikke nok stemmer: »Jeg er desværre ikke overrasket«

Nuværende byrådsmedlem Almaz Mengesha (V) fik ikke nok personlige stemmer til at få et af Venstres fire mandater i byrådet.

Artiklens øverste billede
Almaz Mengesha (V) fik ikke nok stemmer til at blive genvalgt til Aarhus Byråd. Arkivfoto: Stine Rasmussen..

Når Aarhus Byråd 15. december afholder årets sidste byrådsmøde, så bliver det samtidig det sidste for Almaz Mengesha (V). I hvert fald for denne omgang. Det står klart, efter de personlige stemmetal onsdag blev offentliggjort på rådhuset i Aarhus.

Jeg sad og håbede på, at vi kunne få det femte mandat, så jeg kunne fortsætte, men da det stod klart, at vi kun fik fire, var jeg godt klar over, hvor det førte hen.

Almaz Mengesha

Politikeren, der ellers har været et markant medlem af Venstres byrådsgruppe de seneste to år, fik 1.331 personlige stemmer, hvilket altså ikke var nok til at få et af partiets fire mandater i det nye byråd.

»Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg er desværre ikke overrasket efter det dårlige valgresultat, vi fik. Jeg sad og håbede på, at vi kunne få det femte mandat, så jeg kunne fortsætte, men da det stod klart, at vi kun fik fire, var jeg godt klar over, hvor det førte hen,« fortæller Almaz Mengesha til Lokalavisen Aarhus.

Overhalet af ung kandidat

Det blev i stedet den unge debutant Mathilde Hjort Bressum, der fik partiets sidste plads i byrådet, da hun fik godt og vel 700 personlige stemmer flere end Almaz Mengesha.

»Det kommer heller ikke som en overraskelse. Hun har ført en flot valgkamp og er en dygtig politiker,« lyder det fra Almaz Mengesha, der føler, at det har været en svær valgkamp, hvor hun har mødt en del skepsis fra vælgere på gaden:

»Der var flere, som fortalte mig, at de sympatiserede med Venstre, men ikke ville stemme på os, fordi de var kede af byudviklingspolitikken i Aarhus. Især letbanen har været et tema hos vælgerne, og der har jeg oplevet at skulle arbejde hårdt for at overbevise dem om, at vi i Venstre ikke ønsker mere letbane.«

Politisk fremtid uvis

Almaz Mengesha har været medlem af Aarhus Byråd siden 2018, hvor hun blev valgt ind for Liberal Alliance. Efter folketingsvalget i 2019 meldte hun sig dog ud af partiet, og efter en kort periode som løsgænger i byrådet meldte hun sig samme år ind i Venstre. Selvom det ikke blev til et genvalg, så fortsætter Almaz Mengesha med at være medlem af Venstre.

»Jeg har sagt til medlemmerne i byrådsgruppen, at de bare skal ringe eller skrive, for så vil jeg hjælpe alt det, jeg kan,« fortæller Almaz Mengesha, der med sit personlige stemmetal er den første i rækken, hvis der i den kommende byrådsperiode er behov for en stedfortræder i Venstres gruppe, der består af politisk leder Christian Budde samt Bünyamin Simsek, Gert Bjerregaard og Mathilde Hjort Bressum.

Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen