Nye Borgerlige kom ind i første hug med populistisk budskab: »Aarhus’ sjæl har fået et ordentlig smæk«

Henrik Arens og Nye Borgerlige er imod tempoet i den byfortætning, der finder sted i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Henrik Arens er Ny Borgerliges nye repræsentant i Aarhus Byråd.

Han kom, han så, han sejrede.

Henrik Arens fra Nye Borgerlige er kommet ind i Aarhus Byråd i første forsøg, og det er sandsynligvis et mandat, han har »stjålet« fra Dansk Folkeparti. I hvert fald har DF mistet det ene af to mandater ved kommunalvalget.

Byfortætning i Aarhus har været et af de helst store emner i valgkampen, og her har Nye Borgerlige, med 38-årige Arens i spidsen, været langt mindre ivrig til at bygge højt og tæt end mange andre partier.

»Vi har fra start været meget skeptiske over for det byråd, der har været nu. Der har været al for meget fortætning. Alt for mange nedrivninger af pæne bygninger i byen. Den kritiske linje har helt sikkert båret os ind, sammen med en landspolitisk tendens,« siger Henrik Arens til Lokalavisen Aarhus.

Lyt til borgerne

Baseret på den folkelige modstand, der har været imod byfortætning i Aarhus, kan man kalde det et populistisk synspunkt at ville værne om »det gamle Aarhus« Det handler om at lytte mere til aarhusianerne, mener Arens.

»Jeg synes, Jomsborg var en del af Aarhus, og den forsvandt. Og nabobygningerne forsvandt. Vi synes ikke, det er at lytte til borgerne, når man vil fjerner syv meter på Mindet 6. Vi synes, der er en del af Aarhus’ sjæl, der har fået et ordentlig smæk i den seneste byrådsperiode,« siger Henrik Arens og fortsætter:

»Vi bliver et af de partier, der råber op, og vi vil højst sandsynligt også støtte rigtig mange borgere i forhold til høringssvar. Der vil vi blive et bindeled mellem borgerne og byrådet. Vi har ikke flertallet, så vi kan ikke love, at borgernes ønsker ikke bliver stemt ned, for det er trods alt Socialdemokratiet og borgmesteren, der står forrest i køen for fortætning.

En rigtig vagthund

Nye Borgerlige får også en plads i Magistraten for Sundhed- og Omsorg, og her vil Henrik Arens med egne ord holde et kritisk øje med fordelingen af de økonomiske midler.

Den fineste opgave, Nye Borgerlige får i Aarhus Byråd, er ifølge Arens at være borgernes vagthund. Vagthund er et ord, han bruger hyppigt.

»Vælgerne vil lægge mærke til, at der er nogen, der råber op om, hvordan vi rent faktisk bruger pengene i Aarhus Byråd. Det, synes vi jo, har manglet. Der har været meget samarbejde hen over midten, og det betyder også, at der ikke er nogen, der står udenfor og stiller de kritiske spørgsmål, når man laver forlig, for så siger man ja til rigtig mange ting.

Thomas Helmig synger, at han står derude og banker på. Spørgsmålet er, om Nye Borgerlige overhovedet vil ind i varmen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen