SF går frem og sigter efter børn- og unge-rådmandsposten

For andet valg i træk er SF gået frem - som foruden retten til at vælge en rådmandspost også har sikret sig to udvalgsformænd.

Artiklens øverste billede
Thomas Medom Rådmand for Børn og Unge, Socialistisk Folkeparti på rådhuset i Aarhus, tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

»Vi har lavet en konstitueringsaftale. Det er jeg helt vildt glad for, og nu glæder jeg mig til at komme hjem og sove.«

Sådan sagde en tydeligt træt Thomas Medom fra SF, da han sammen med Jacob Bundsgaard (S), Rabih Azad-Ahmad (Rad. V.) og Laura Bryhl (EL) onsdag morgen kunne præsentere en konstitueringsaftalen for det byråd, der starter arbejdet i begyndelsen af det nye år.

»Det tyder på, at jeg skal være Børn- og Unge-rådmand igen - i hvert fald hvis De Konservative fastholder det, de har sagt, at de vælger Teknik og Miljø-rådmandsposten.«

Thomas Medom, spidskandidat for SF.

SF er for andet kommunalvalg i træk gået frem i Aarhus. 26.520 stemte på partiet ved dette valg, hvilket betyder en fremgang på 4,6 procent i forhold til sidste valg. Trods fremgang er det dog business as usual på rådmandsposten - i hvert fald, hvis det står til Thomas Medom:

»Det tyder på, at jeg skal være Børn- og Unge-rådmand igen - i hvert fald hvis De Konservative fastholder det, de har sagt, at de vælger Teknik og Miljø-rådmandsposten. Vi får også en række udvalgsposter, som vi kan bruge vores fremgang og vores fire byrådsmedlemmer til at lave god SF-politik for,« sagde politikeren til en samlet presse, der var stimlet sammen ude foran borgmesterens kontor.

Foruden at vælge rådmandspost efter de Konservative, som vælger først, har SF i konstitueringsaftalen sikret sig formandsposterne i henholdsvis Kulturudvalget og Bæredygtighedsudvalget.

Du kan i øvrigt læse den samlede konstitueringsaftale her.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen