Hvem skal i byrådet? 196.208 stemmer fintælles i Aarhus

Spændingen om kommunalvalgets personlige stemmetal forventes at blive udløst klokken 16.30.

Artiklens øverste billede
Lene Hartig Danielsen, leder af valgsekretariatet i Aarhus Kommune, dagen efter kommunalvalget, hvor samtlige stemmer blev fintalt i Marseliborghallen. Foto: Kim Skovrup Andersen

Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

Parkeringspladsen ved Ceres Park er godt fyldt op med biler onsdag eftermiddag, så man som forbipasserende kunne fristes til at tro, at AGF skal i kamp.

Men det er en ganske anden begivenhed, der tiltrækker folk et godt halvtliggende vristspark fra grønsværen, nemlig i Marselisborghallen, hvor der for første gang er fintælling efter et kommunalvalg. Der er simpelthen ikke plads på rådhuset længere til den opgave.

550 kommunale medarbejdere er i fuld gang med at fintælle samtlige afgivne stemmer. Dem er der 196.208 af.

Fintællingen handler om, at det skal efterkontrolleres, om der er talt rigtigt. De ugyldige stemmer skal også ses igennem igen for at se, om de kunne være gyldige. Og så skal de personlige stemmer tælles, forklarer Lene Hartig Danielsen, der er leder af valgsekretariatet.

Marselisborghallen dannede for første gang ramme for fintællingen til kommunalvalget. Foto: Kim Skovrup Andersen

»Det er helt normal procedure, og det er det helt store papirarbejde, der er i gang. Valgloven foreskriver, at fintællingen skal gøres samlet, og det er administrative medarbejdere fra alle dele af Aarhus Kommune, der er her. Vi startede med fintællingen klokken 23.30 i går aftes og begyndte igen klokken 7 i morges,« siger Lene Hartig Danielsen, som i lighed med politikerne ikke har fået mange timers søvn i nat.

Hvornår bliver I så færdige med fintællingen?

»Vi arbejder efter og håber på, at vi kan annoncere de personlige stemmetal klokken 16.30. Forinden har vi et møde med valgbestyrelsen, der godkender valgets opgørelse,« siger lederen af valgsekretariatet.

Stemmesedlerne er blevet transporteret i flere varevogne fra alle kommunens 47 valgsteder.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er formand for valgbestyrelsen, vil klokken cirka 16.30 præsentere valgets hovedresultater i rådhushallen. Her vil han læse de personlige stemmetal op for de valgte byrådsmedlemmer plus top 10 af valgets stemmeslugere.

Resultatet vil også blive offentliggjort her på siden.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen