Enhedslisten gik lidt frem i Aarhus og genvandt sin formandspost

Enhedslisten har på landsplan haft et godt valg flere steder - også i Aarhus, hvor partiet gik et mandat frem i forhold til sidste valg.

Artiklens øverste billede
Laura Bryhl foran pressen efter konstitueringsaftalen er faldet på plads. Pressefoto:

Genlæs Lokalavisen Aarhus' liveblog fra kommunalvalget i Aarhus. Du finder den her.

Enhedslistens Laura Bryhl kunne stå foran pressen side om side med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Thomas Medom (SF) og Rabih Azad-Ahmad (RV), da en konstitueringsaftale faldt på plads her til morgen.

Her havde Enhedslisten fået 19.000 stemmer i Aarhus, hvilket betød en fremgang på 5.433 stemmer fra 7,2 pct. af stemmerne ved byråds-valget i 2017 til nu 9,9 pct. af stemmerne i Aarhus. Og valget betød at partiet kunne holde fast i sin formandspost i Teknisk Udvalg.

»Man kan altid ønske sig at få mere, men vi er meget glade for vores valgresultat, hvor vi er gået frem med ét mandat. Vi har med vores mærkesager ramt meget præcist ned i, hvad der er vigtigt for aarhusianerne. Og med de poster, vi nu har fået, kan vi koncentrere os om at skabe mærkbare forbedringer,« udtaler partiets spidskandidat Laura Bryhl i en pressemeddelelse.

Foruden formandsposten i Teknisk Udvalg har partiet sikret sig: Næstformandsposten i Børn- og Ungeudvalget, en plads i Magistraten, en plads i Bæredygtighedsudvalget samt yderligere fire udvalgsposter og næstformandsposten i Aarhus Vand.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen