Bundsgaard inden budgetforhandlinger: »Vi er kommet nådigt igennem corona-pandemien«

Der er kommet hele 246 budgetforslag fra byrådets partier.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten

Onsdagens byrådsmøde stodi høj grad i de kommende budgetforhandlingers tegn, hvor dette års budgetforslag til 1. behandling var på dagsordenen i byrådssalen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kom frem i sin indledende tale ind på, at der i år er rekordmange budgetforslag. I alt 246.

»Der er mange velmenende forslag. Det er positivt, at alle partier har gjort sig så mange tanker om, hvordan det aarhusianske samfund kan styrkes fremadrettet. Men forslag fordrer også finansiering – og det er vi nødt til at forholde os til. Vi har forskellige ønsker og forslag til budgettet, men det til trods så håber jeg, at vi ender med et budget, som byrådet kan stå sammen om,« lød det fra borgmesteren, som glæder sig over, at kommunen har klaret corona-pandemien godt.«

»Det var ikke givet, at det skulle gå sådan, men derfra hvor vi står i dag, kan vi se, at vi i Aarhus Kommune er kommet nådigt igennem Corona-pandemien, selvom vi også er blevet ramt. Og vi har alle lod og del i den kæmpe indsats, der har hjulpet os igennem. Fra vores personale i frontlinjen til embedsmændene bagved,« lød det fra Jacob Bundsgaard.

Vi er ikke færdige med corona, men vi kan se fremad mod lysere tider. Og det bærer budgettet for 2022 i høj grad præg af.

Jabob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune

»Vi er ikke færdige med corona, men vi kan se fremad mod lysere tider. Og det bærer budgettet for 2022 i høj grad præg af. Et budget der bedst kan karakteriseres som et velfærdsbudget.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Aarhus’ nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen