Ny måling: Her er de vigtigste valg-emner ifølge aarhusianerne

Sundhedsvæsnet og klimaet skal på den lokalpolitiske dagsorden, mener aarhusianerne ifølge en helt ny undersøgelse.

Artiklens øverste billede
Sundhedsvæsnet er ifølge en ny undersøgelse det lokalpolitiske emne, som er det vigtigste for borgerne i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Stine Rasmussen

Når kommunal- og regionsrådsvalget inden længe bliver skudt i gang, så kan det meget vel være sundhedsvæsnet, klimaet og ældreområdet, som de lokale politikere i Aarhus skal bruge deres energi på. Ifølge en dugfrisk måling, der er foretaget af Epinion for Constructive Institute i samarbejde med Lokalavisen Aarhus, er det nemlig de tre lokalpolitiske emner, der er vigtigst for borgerne i Aarhus Kommune.

I undersøgelsen har et repræsentativt udsnit af Aarhus Kommunens befolkning fået spørgsmålet, hvilke tre emner de helst ser, at lokalpolitikerne tager sig af, og her har 41 procent valgt sygehuse og sundhedsvæsen, imens 28 procent har valgt miljø- og klimapolitik, og 23 procent har valgt ældreområdet.

I den modsatte ende af skalaen dukker skattepolitik, forebyggelse samt tiltrække og fastholde indbyggere i kommunen op som de lokalpolitiske emner, der har fået mindst opmærksomhed hos de aarhusianere, som har deltaget i undersøgelsen.

Kommunal- og regionsrådsvalget afvikles tirsdag 16. november. Fra 23. oktober klokken 12 må kandidaterne begynde at hænge valgplakater op i lygtepæle og træer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen