Enhedslisten ønsker letbane-stop ved Den Permanente Badeanstalt

Enhedslisten foreslår, at det eksisterende stoppested på letbane-strækningen ved Den Permanente Badeanstalt i Risskov genåbnes.

Artiklens øverste billede
Enhedslisten foreslår, at der stoppestedet ved Den Permanente Badeanstalt i Aarhus bliver genoprettet, hvilket nu skal diskuteres i Aarhus Byråd. Arkivfoto: Laura Krogh 

Letbanen suser hver dag forbi Den Permanente Badeanstalt i Risskov, der om sommeren tiltrækker strandløver og -løvinder i alle aldre og om vinteren er hjemmebane for Danmarks største vinterbadeklub. Men selvom stedet derfor er et yndet udflugtsmål, så stopper letbanen ikke, da det eksisterende stoppested blev nedlagt for en del år siden.

Enhedslisten i Aarhus forstår dog ikke, hvorfor det ikke er blevet genåbnet som letbane-stoppested, hvilket partiet nu forslår, oplyses det i pressemeddelelse.

»Når Aarhus meget gerne vil være en grøn by med fokus på klima-indsatsen, så er det jo helt oplagt, at man kan køre til stranden og Den Permanente i et offentligt transportmiddel. Og letbanen kører jo lige til døren, hvor stoppestedet allerede findes, så alle betingelser er tilstede,« siger Viggo Jonasen, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten og formand for Teknisk Udvalg, i pressemeddelelsen.

Enhedslisten foreslår, at der stoppestedet ved Den Permanente Badeanstalt i Aarhus bliver genoprettet, hvilket nu skal diskuteres i Aarhus Byråd. Foto: Enhedslisten Aarhus

Genåbningen af stoppestedet ved Den Permanente Badeanstalt er tidligere blevet diskuteret i byrådet, ligesom flere borgere i området har lavet kampagner for at få letbanen til at stoppe ved stranden. I 2017 blev der startet en online underskriftindsamling, som fik 1.500 underskrifter, og siden er idéen blev vendt flere gange i Facebook-gruppen med det meget passende navn ”Letbanestop ved Den Permanente”.

I 2018 blev det vurderet, at et stop ved stranden ville lægge et minut til den nuværende køreplan samt koste syv millioner kroner at genetablere.

»I Enhedslisten mener vi, at beløbet bør kunne findes i Mobilitets- og Vejfonden, som Enhedslisten var en af initiativtagerne til,« lyder det fra Viggo Jonasen i pressemeddelelsen.

Forslaget bliver behandlet på næste byrådsmøde, som er tirsdag 22. juni.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Aarhus’ nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tryk tilmeld.
d

jwh

Læs også

Del artiklen