Aarhus-politiker udsat for groft dokumentfalsk: »Det er vildt ubehageligt«

Socialdemokrat Anders Winnerskjold har oplevet et meget forunderligt angreb på sin person, som han selv modtog i sin postkasse. Aarhus Kommune har anmeldt sagen til politiet.

Artiklens øverste billede
Sådan så brevet og beskeden fra PostNord ud. Foto: Anders Winnerskjold

Socialdemokratiets overraskende store stemmesluger ved seneste kommunalvalg i Aarhus, Anders Winnerskjold, gjorde store øjne, da han torsdag eftermiddag åbnede sin postkasse.

Heri lå der nemlig et brev fra ham selv. Og en besked fra Postnord om, at brevet var kommet tilbage til ham, fordi der var smidt for lidt porto på det.

Problemet var bare, at han aldrig havde set brevet, og efter en kort og forundret gennemlæsning stod det klart, at brevet var et forsøg på at miskreditere ham og udstille ham som korrupt.

Brevet er stilet til nogle mennesker, der tilsyneladende har problemer med deres byggeri. Personer, som Anders Winnerskjold ikke selv kender.

»Såfremt I påtænker at begunstige Socialdemokratiet økonomisk i forbindelse med den forekommende valgkamp op til byrådsvalget den 16. november 2021, vil jeg som politisk ordfører i byrådet sørge for, at jeres byggesag vil blive forelagt byrådet, og vi – S – vil med vort absolutte flertal stemme for at give jer en dispensation,« skriver afsenderen blandt andet og beder modtageren behandle brevet med »den allerstørste hemmelighed«.

Det her tilfælde er ekstremt, men der er altså mange politikere, som bliver udsat for meget pis.

Anders Winnerskjold (S)

Brevet er blandt andet underskrevet, men ikke med en underskrift, der ligner Anders Winnerskjolds, og så fremgår hans adresse, telefonnummer og billede også. Hovedpersonen selv lægger ikke skjul på, at han er ret chokeret.

»Heldigvis har idioterne puttet for lidt porto på, så det ender hos mig, men det var nok ikke meningen. Men det er ret ubehageligt, synes jeg. Jeg har en sød kæreste på min adresse, som bliver påvirket, og så er det jo mit ry, min person, mit navn og mit politiske hverv, som nogen prøver at miskreditere voldsomt. Korruption som dette er jo noget af det voldsomste, en politiker kan blive udsat for af anklager. Det er ekstremt grænseoverskridende,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

Han ved ikke, hvor mange breve der er afsendt, eller hvem der står bag.

»Det er jo det store spørgsmål. Jeg har ingen idé. Men det er nogen, som mener det seriøst og må have et horn i siden på mig eller Socialdemokratiet. Jeg håber, politiet kan finde frem til det,« forklarer den 28-årige socialdemokrat.

Anders Winnerskjold er politisk ordfører for Socialdemokratiet, medlem af Magistraten, næstformand for Økonomiudvalget og Børn og Unge-udvalget samt formand for Bæredygtighedsudvalget. Arkivfoto

Juridisk chef: Groft

Materialet er nu videregivet til den juridiske chef hos Borgmesterens Afdeling, Christian Mølgaard, som håndterer sagen fremadrettet og har kontaktet Østjyllands Politi.

»Når vores politikere bliver udsat for grovheder, beder vi dem henvende sig til os, så vi kan håndtere det og vurdere, om det skal politianmeldes. Der var dog ingen tvivl i dette tilfælde, og vi har allerede kontaktet politiet,« siger Christian Mølgaard og fortsætter:

»Jeg betragter det her som alvorligt. Det er i den grove ende, og jeg har aldrig set noget lignende. Vi har oplevet, at politikere har fået tilsendt varer og sådan nogle ting, men det her er groft. Det kan være, nogen opfatter det som en spøg, men det gør jeg absolut ikke.«

Christian Mølgaard fortæller, at kommunen gør meget ud af at samle sådanne ting ind, så man kan få et billede af, hvad lokalpolitikerne bliver udsat for af ubehageligheder og agere ud fra det.

»Det skal jo gerne være sådan, at vi kan have politikere, uden at de udsættes for trusler, identitetstyveri, chikane og andre grimme ting. Det har vi alle og vores demokrati interesse i,« slår den juridiske chef fast.

Og det er Anders Winnerskjold enig i.

»Det her tilfælde er ekstremt, men der er altså mange politikere, som bliver udsat for meget pis. Jeg synes, det her er en markant markør for en ærgerlig og generel tendens omkring, hvordan man behandler os, der går ind i politik. Jeg er stor fan af, at magten udfordres, og man skal ikke have ondt af mig, men jeg vil bare opfordre til, at vi tænker lidt over, hvordan vi behandler hinanden i debatten.«

Winnerskjold opfordrer folk, der måtte vide, hvem der står bag, til at kontakte ham, Borgmesterens Afdeling eller Østjyllands Politi.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.