Heidi Bank genopstiller ikke til byrådet

Venstre-politikeren vil koncentrere sig om sit folketingsmandat.

Artiklens øverste billede
Heidi Bank blev i juni 2019 valgt som folketingsmedlem for Venstre. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Venstres byrådsmedlem Heidi Bank kommer ikke til at stå på stemmesedlen, når aarhusianerne til november skal vælge nyt byråd.

Heidi Bank blev medlem af Aarhus Byråd efter kommunalvalget i 2017, hvor hun fik 2.109 personlige stemmer. Ved folketingsvalget i juni 2019 blev Heidi Bank også valgt, og det er omfanget af opgaver på Christiansborg, som nu er årsagen til, at Heidi Bank opgiver dobbeltmandatet.

»Arbejdet i Aarhus Byråd er spændende og vigtigt, men jeg har fået ansvaret for indenrigs- og boligområdet, ligesom jeg sidder i erhvervsudvalget for Venstre på Christiansborg, hvor der skal leveres maksimalt, og det hænger ikke sammen at passe begge mandater samtidig,« siger Heidi Bank, som er boligordfører for Venstre og formand for Folketingets ligestillingsudvalg.

Opgav tre tunge poster

Allerede i september 2019 opgav Heidi Bank tre tunge poster i Aarhus Byråd som politisk ordfører samt pladserne i Teknisk Udvalg og Børne- og Ungeudvalget. Siden da har Heidi Bank været medlem af Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling i Aarhus Byråd. Den post fastholder hun til byrådsperioden udløber den 1. januar 2022.

»Udfordringen for mig er også, at byrådsmøderne i Aarhus er om onsdagen, hvor der også ofte er møder på Christiansborg. Så det er svært at forene, når man dertil lægger transporttiden,« siger Heidi Bank, der bor i Aarhus.

Heidi Bank er gift med Per Bank, som er administrerende direktør i Salling Group, og har to sønner. Heidi Bank er bankuddannet, ejendomsmægler og valuar.

Læs også

Del artiklen