Mailkorrespondance mellem rådmand og direktør undersøges af kommunens jurister

Magistraten har iværksat en undersøgelse af en mailkorrespondance mellem ældrerådmand Jette Skive (DF) og den øverste topchef i Sundhed og Omsorg, Hosea Dutschke.

Artiklens øverste billede
Jette Skive (DF) bebudede tidligere i år sit stop i lokalpolitik efter denne periode, men nu bliver hun og hendes direktør undersøgt af Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune Foto: Benjamin Nørskov

Var det ulovligt, da ældrerådmand Jette Skive (DF) sidste år anbefalede den øverste direktør i sin egen forvaltning om at tænke »DF DET NÆSTE ÅR« og samtidig blæse på økonomien så vidt muligt?

Det har Magistraten i Aarhus Kommune bedt om en intern undersøgelse af, fremgår det af en aktindsigt i sagen, som var på den lukkede dagsorden på Magistratens møde den 15. april 2021. Ifølge aktindsigten skal undersøgelsen afdække forløbet efter mailkorrespondancen, som fandt sted den 17. maj 2020, og om der er grundlag for eventuelle konsekvenser af sagen for de to implicerede parter.

Den øverste direktør i Sundhed og Omsorg er Hosea Dutschke, som ifølge Lokalavisen Aarhus’ tidligere omtale af mailkorrespondancen gav Jette Skive en positiv tilbagemelding på hendes anbefaling.

»Yes. Er med på dine anbefalinger. Det gør vi,« svarede Hosea Dutschke den siddende rådmand.

Det er juristerne i Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune, som er i gang med undersøgelsen. Konsekvenserne kan ifølge juridisk chef Christian Andersen-Mølgaard, Borgmesterens Afdeling, være flere for direktør Hosea Dutschke, hvis undersøgelsen viser, at korrespondancen og følgerne af den ikke er i overensstemmelse med lovgivningen.

»Konsekvenserne for en tjenestemand kan i en sag som denne være alt fra en irettesættelse til en advarsel til en afskedigelse,« siger juridisk direktør Christian Andersen-Mølgaard, Borgmesterens Afdeling.

For en rådmand er der andre sanktionsmuligheder, oplyser han med henvisning til kommunestyrelsesloven. Ifølge den kan en borgmester/rådmand, »som i eller uden for sit hverv ikke vist sig værdig til den agtelse og tillid, som hvervet kræver«, eksempelvis blive afsat, hvis mindst ni tiendedele af kommunalbestyrelsen/byrådet stemmer for det.

Ingen kommentar

Undersøgelsen vedrørende mailkorrespondancen er ifølge indstillingen til Magistraten færdig om et par uger, hvorefter Magistraten skal behandle undersøgelsens konklusioner.

»Nu kræver jeg kvalitet og service, og det koster. Om du laver underskud, eller hvordan du gør det, det er helt op til dig,« skrev Jette Skive den 17. maj 2020 endvidere til sin øverste direktør. Jette Skive ønsker ikke at kommentere sagen nu, oplyser hun.

Direktør Hosea Dutschke er ikke vendt tilbage på avisens interviewhenvendelser.

SF og S i Aarhus Byråd har tidligere meldt ud, at partierne ønskede en juridisk vurdering af mailkorrespondancen, som fandt sted, mens Sundhed og Omsorg var under pres i sagen om omsorgssvigt på plejehjemmet Kongsgården.

Formanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, Peder Udengaard (S), vil ikke kommentere den igangværende undersøgelse.

»Nu må vi afvente den konklusion, der kommer,« siger Peder Udengaard, som oplyser, at sagen skal debatteres på det kommende udvalgsmøde onsdag.

»Udvalget har modtaget en mail fra rådmanden, hvor hun beklager ordlyden i den mailudveksling og skriver, at meningen med mailen ikke var sådan, som den måske kan opfattes,« siger Peder Udengaard.

Mindst fem uger lang undersøgelse. Hvad tænker du om alvorsgraden?

»Pointen med sådan en undersøgelse er jo at få klarlagt, hvor alvorligt det er. Den konklusion må vi afvente, og vi må have respekt for, at det er juristerne, der nu arbejder.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.