Protest mod sogneregel: Gymnasieelever går til undervisning på caféer

Sogneregel rammer skævt, når elever gerne må mødes på café, men ikke i klasselokalet, mener gymnasier.

Artiklens øverste billede

Elever fra Viby Gymnasium og Gefion Gymnasium i København vil mandag gå sammen på café, mens de bliver undervist virtuelt via deres computere.

Det oplyser Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) ifølge Ritzau.

Det sker som led i en protestaktion, hvor de vil gøre opmærksomme på, at den omdiskuterede sogneregel rammer skævt.

Reglen betyder for eksempel, at nedlukningen af Sankt Pauls Sogn i København har ført til lukning af Gefion Gymnasium, selv om det blot er 2,6 procent af gymnasiets 1250 elever, der bor i sognet.

Formand for DGS Ingrid Kjærgaard fortæller, at man med aktionen vil sætte fokus på, at "eleverne rigtig, rigtig gerne vil tilbage fysisk i skole".

- Vi synes, at det er lidt paradoksalt, at man lukker gymnasier ned, som har nul smittede, og at eleverne så kan tage ud på bar eller café i deres fritid, hvor de i princippet kan mødes med deres klasse.

- Men de kan ikke få lov at møde op til undervisningen i et klasselokale på skolen. Vi synes, at det er dobbeltmoralsk og en nedprioritering af uddannelserne, siger hun.

12. april trådte en automatisk model for nedlukning af sogne med høje smittetal i kraft.

Skoler, fritidsordninger og indendørs kultur- og idrætsliv bliver lukket, hvis smittetallene i et sogn overskrider tre værdier.

Der skal over de seneste syv dage have været mindst 20 smittetilfælde i sognet, antallet af smittede per 100.000 indbyggere er over 400, og positivprocenten er over to.

Eleverne Viby på Gymnasium sætter sig mandag klokken 09.45 med deres klasser ved caféerne langs åen i Aarhus.

De understreger, at alle elever bliver testet inden aktionen og derudover også overholder generelle retningslinjer for at undgå smittespredning, skriver Rizau.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen