128.500 borgere i regionen er færdigvaccinerede

Næsten 20 procent af Region Midtjyllands borgere har fået den første vaccine-dose, imens knap ti procent er færdigvaccinerede, viser ugens status

Artiklens øverste billede
Region Midtjylland er fortsat i fuld gang med at vaccinere borgere.

I disse dage modtager Region Midtjyllands borgere, der er født inden for årene 1954 til 1956, brev med en invitation til at blive vaccineret mod covid-19.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse, hvor regionen også gør status over antallet af midtjyder, der er færdigvaccinerede.

I denne uge rundede Region Midtjylland således 128.500 færdigvaccinerede borgere, hvilket svarer til 9,6 procent af hele regionens befolkning. Knap 253.000 borgere har fået den første af to vaccinedoser, hvilket betyder, at knap 20 procent af borgerne i øjeblikket er i gang med at blive vaccineret. Alle regionens borgere i aldersgruppen fra 65 til 74 år nu fået tilbudt vaccination. I løbet af uge 17 og 18 vil også de ældste årgange i aldersgruppen fra 60 til 64-årige blive inviteret til vaccination, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det oplyses desuden i pressemeddelelsen, at regionen i torsdags modtog 45.600 nye doser af Pfizer-vaccinen samt cirka 2150 doser af vaccinen fra Moderna. Begge leverancer skal bruges i næste uge, oplyses det i pressemeddelelsen.

Invitationer til vaccination sendes af Statens Seruminstitut til borgerens e-Boks. Er man fritaget for elektronisk post får man invitationen som papirbrev.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen