Brød'rene Juul slår brød op i nyt mikrobageri

Malling bliver et bageri rigere, når brødrene Patrik og Jeppe Juul åbner i Bredgade 62

Artiklens øverste billede
Brødrene Patrik (til venstre) og Jeppe Juul er klar til at åbne mikrobageriet Brød'rene Juul i Malling.

bageri Under corona har der floreret diverse billeder og videoer af danskere, der har eksperimenteret med surdej.

En af dem er Patrik Juul, og nu vil han sammen med sin bror Jeppe gøre det til sit levebrød.

”Jeg var på barsel sidste år med mine tvillingepiger, og da Mette Frederiksen lukkede landet ned, var jeg en af dem, der ikke fik noget gær, så jeg begyndte at læse om surdej. Jeg har bagt det siden og har netop fejret et års fødselsdag med både kagemand og lys. Jeg har bagt til venner og familie, og så spurgte jeg Jeppe, om vi ikke skulle være vores egne chefer. Og det var han med på,” fortæller 27-årige Patrik Juul.

I begyndelsen ville de have åbnet en café, men det satte corona en stopper for. Brødrene havde nemlig ikke meget held til at komme igennem hos bankerne for at få et lån og en erhvervskonto. Det er lykkes nu, og derfor er de klar til at åbne dørene 30. april klokken 10 til mikrobageriet Brød’rene Juul i Bredgade 62 i Malling.

Utraditionelt bageri

Bageriet er ikke et traditionelt et af slagsen. Det brød, der bliver bagt hver dag, bliver solgt, og skulle der være overskud på hylderne, når bageriet lukker efter endt arbejdsdag, bliver det frosset ned og solgt billigere dagen efter.

Der vil være brød samt boller hver dag og kage ind imellem.

”Der bliver det, vi har lyst til at bage,” siger Patrik Juul, der flyttede til Malling for 2,5 år siden.

Foruden sit surdejs-bageri under corona har han ligesom sin lillebror Jeppe ingen yderligere erfaring med bageri. Jeppe har arbejdet som telefonsælger og glæder sig til, at han nu formentlig kun møder glade kunder.

”Det er primært Patrik, der skal stå for at bage, men det er meningen, at jeg skal kigge ham over skulderen og lære det,” siger Jeppe, der primært tager sig af de mere administrative opgaver.

I mirkobageriet er der cirka 50 kvadratmeter til kunderne, og håbet er, at der kan komme caféborde og stole op ude som inde, så man kan sidde og nyde en kop kaffe og friskbagt brød.

”Vi har hørt, at der måske er en indsamling på vej til os, så vi har midler til at købe caféborde til indenfor. Lige nu er der ikke råd til det, for vi har brugt hele vores opsparing på at åbne vores bageri,” siger Patrik Juul.

Det lokale er vigtigt

Sammen med sin bror drømmer han om, at Brød’rene Juul i første omgang bliver en succes i lokalsamfundet, og dernæst at der kommer flere mikrobagerier rundt omkring i Aarhus, hvor den anden ende af byen er første ønske.

Men vigtigst af alt er, at det skal være ude i lokalsamfundene.

”Vi kunne godt være åbnet i centrum, men herude er der et lokalsamfund, der bakker os op. Indtil videre har vi fået en masse støtte fra de lokale borgere, og det er dejligt, så vi glæder os helt vildt til at åbne,” lyder det fra brødrene.

Med grin og smil forsikrer de, at deres søskende kærlighed forbliver intakt, også selv om de nu skal gå op og nedad hinanden hver dag, samtidig med at de driver en forretning sammen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen