Museum sætter ikoniske restaurantbygninger til salg

Moesgaard Museum vil sælge bygningerne ved Skovmøllen

Artiklens øverste billede
Det er endnu uvist, hvad salget af de sjældne bygninger kan indbringe for museet. Foto: Moesgaard Museum

Det har været på tegnebrættet i rigtig lang tid, men nu bliver det en realitet.

Moesgaard Museum har besluttet sig for at sælge de idylliske og ikoniske bygninger ved Skovmøllen i skoven syd for museet.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

”Vi har arbejdet med det her igennem flere år, og vi gør det, fordi vi er sikre på, at det vil være bedst for Skovmøllen og dens mange besøgende, at vi laver en deling, hvor museet koncentrerer sig om den historiske formidling, og vi får nogle nye ejere til restauranten, som har det, som deres hovedfokus,” siger direktør på Moesgaard, Mads Kähler Holst, og henviser til, at museet vil beholde den fredede vandmølle.

Den vil fortsat indgå i formidlingen af herregårdsmiljøet omkring Moesgaard.

Restauranten på Skovmøllen har været forpagtet gennem mange år, mens museet har drevet selve møllen, hvor man ved særlige lejligheder har kunnet se det gamle mølleværk køre. Det er Moesgaards plan at fortsætte de aktiviteter efter en restaurering af møllen.

I forbindelse med ophør af den hidtil gældende forpagtningskontrakt, der udløber i december i år, ønsker Moesgaard Museum at sikre, at der også fremover kan være restaurant ved Skovmøllen uden, at museet fortsat skal stå som bygningsejer.

”Vi har været meget opmærksomme på, hvordan vi håndterer et frasalg bedst muligt af hensyn til både stedets historie og helhed. Vi har brugt lejligheden til at sikre endnu bedre end før, at Skovmøllen bevarer sin karakter og fortsat fungerer som restaurant ved at supplere fredningen af bygningerne med servitutter og en ejerforening. Som museum vil vi fortsat være ansvarlige for bevaring og formidling af området, og vi glæder os til sammen med en ny ejer af restauranten at tage vare på Skovmøllens unikke kulturmiljø i fællesskab,” siger Mads Kähler Holst.

Salget af restaurantbygningerne varetages af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen