Her vil rådmanden bygge

13 forskellige steder i kommunen er udpeget til kommende byggeri. Se hvor i artiklen

Artiklens øverste billede
Bünyamin Simsek (V) er klar med en stor plan, der skal sikre boliger til blandt andet de børnefamilier, der flytter til andre kommuner. Arkivfoto

Aarhus vokser, og det vil den blive ved med i lang tid.

Men de stigende huspriser er medvirkende til, at særligt børnefamilierne vælger at bosætte sig i omegnskommunerne, og det vil rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) forhindre.

"Jeg har et ønske om arealudvikling i alle vores oplandsområder. Jeg vil ikke som rådmand se på, at gode skatteborgere er nødt til at bosætte sig i omegnskommunerne på grund af opskruede priser og manglende udbud i Aarhus," siger han til Lokalavisen Aarhus.

Det skal ske ved at udstykke grunde til boligbyggeri i hele kommunen, så den store efterspørgsel på huse kan imødekommes.

Over de næste ti år skal der derfor udstykkes 3.600 grunde til parcel- eller rækkehuse.

I en endnu ikke udgivet temaplan, som Teknik og Miljø har arbejdet på i to år, har man identificeret og udpeget i alt 13 bysamfund i Aarhus Kommune med såvel kommunal som privatejet jord, der er egnet til at udstykke grunde.

Herunder kan du se en gennemgang af de 13 områder:

Spørring:

80 boliger ved Risvangsvej

Uddrag fra planen: 9 hektar (2 ejes af kommunen). Boliger kan skabe grundlag for dagligvarebutik. Skolen skal udbygges.

Trige:

200 boliger ved Byhøjparken, bag kirken og syd for Trige Centervej

Uddrag fra planen: 24 hektar ( 8 ejes af kommunen). Bakkegårdsskolen skal udbygges. Skovrejsningsprojekt skal flyttes til vest for Randersvej.

Mejlby:

90 boliger mellem Gammel Kaløvej og Mejlbyvej

Uddrag fra planen: 10 privatejede hektar. Plads på Hårup Skole, men det kan være nødvendigt at udbygge. Vil kræve massiv investering i ombygning af Mejlbyvej og give den "bymæssigt udtryk".

Hårup:

350 boliger øst og vest for byen

Uddrag fra planen: 40 privatejede hektar. Hårup Skole skal muligvis udbygges. Der skal etableres helt ny infrastruktur til begge områder.

Hjortshøj:

70 boliger ved Andelssamfundet og ved Østergårdstoften

Uddrag fra planen: 16 hektar (6 ejes af kommunen). Gammel Kirkevej skal udbygges. Etablering til stinet skal ske på tværs af Andelssamfundets areal.

Skæring:

420 boliger nord for Skæring Hedevej

Uddrag fra planen: 42 privatejede hektar. Fin kapacitet på Skæring Skole. Kræver massiv investering i infrastruktur. Der er udpeget solenergianlæg cirka 200 meter fra arealerne.

Sabro:

400 boliger i den nordøstlige ende af byen

Uddrag fra planen: 51 privatejede hektar. Sabro-Korsvejsskolen forventes allerede underdimensioneret om 10 år uden byggeri. Derfor stort behov for udbygning. Vil kræve massive investeringer i infrastruktur. Det vil være nødvendigt med lyskryds ved Sabrpovej/Viborgvej.

Mundelstrup:

230-330 boliger. Flere muligheder, men særligt nordvest for Fårupvej

Uddrag fra planen: 10 privatejede hektar. Mundelstrup skal overgå til byzone. Helhedsplan anbefales. Mulighed for dagligvarebutik. Sabro-Korsvejsskolen skal udbygges. Område skal betjenes af ny tilslutning til Gammel Viborgvej.

Harlev:

370 boliger langs Stillingvej øst for byen

Uddrag fra planen: 40 hektar (33 ejes af kommunen). Området skal vejbetjenes fra Stillingvej, der skal ombygge til mere "bymæssigt udtryk". Det er "omkostningstungt".

Tranbjerg:

300 boliger flere steder vest for byen

Uddrag fra planen: 37 hektar (3 ejes af kommunen). Vil indebære sammenvoksning med Jegstrup. Skovbyggelinjer skal ophæves. Kræver ombygning af Tranbjergskolen. Dele af arealer ligger inden for Solbjergskolens distrikt. Vil kræve ændring af distrikter. Vil kræve massive investeringer i infrastruktur og udvidelse af den eksisterende.

Mårslet:

220 boliger langs Tranbjerggårdsvej

Uddrag fra planen: 23 privatejede hektar. Mårslet Skole vil være underdimensioneret om 10 år uden byggeri, så den skal udbygges.

Malling:

800 boliger vest for Oddervej

Uddrag fra planen: 80 hektar (54 ejes af kommunen). Malling Skole har ikke mere plads. Der foreslås nyt skolebyggeri i syd. Oddervej skal ombygges til mere "bymæssig indretning", så der skabe sammenhæng.

Solbjerg:

210 boliger syd for Østergårdsvej

Uddrag fra planen: 21 privatejede hektar. Solbjergskolen har ikke mere plads. Der skal bygges nyt i syd. Drammelstrupvej skal udbygges.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen