Millioner på vej til børn og unge

Tre af byens rådmænd øremærker 10 millioner kroner til børn og unge på corona

Artiklens øverste billede
Der er trivsels-kroner på vej til de aarhusianske børn og unge.

trivsel For et år siden lukkede landet ned på grund af corona. Det har været et år med virtuel undervisning, lukkede fritidstilbud og manglende social kontakt til kammeraterne.

Tre af byens rådmand Thomas Medom (SF), Kristian Würtz (S) og Rabih Azad-Ahmad (R) vil øremærke 10 millioner kroner til en række initiativer, som i løbet af skoleåret 2021/2022 skal modvirke læringstab og mistrivsel blandt børn og unge i Aarhus. Pengene skal gå til initiativer i skoler, SFO og på fritids- og ungdomsskoleområdet, blandt andet nedsættelse af kontingent i fritidsklubber, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Rådmændene øremærker yderligere seks millioner kroner til centrale initiativer, der er målrettet mere bevægelse og hjælp til ikke-uddannelsesparate, ligesom en række kultur- fritids- børne- og idrætsforeninger får hjælp til at gøre en ekstraordinær indsats for børnene og de unge.

"Børn og unge har haft et nærmest uvirkeligt skole- og fritidsliv det seneste år, som vi ikke kender den fulde konsekvens af endnu. Men vi ved, at det vil kræve vores opmærksomhed længe, ikke mindst for de sårbare og udsatte, så jeg er glad for at vi kan give et løft, der rækker på den anden side af næste skoleår," siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i pressemeddelelsen.

De lokale trivselsmillioner suppleres herudover af cirka otte millioner kroner, som ventes at være Aarhus' andel af den nationale trivselsaftale. Disse penge skal gå til faglige indsatser på skolerne inden sommerferien, der er afsat 2,6 millioner kroner til indsatser under PPR, 0,9 millioner kroner til trivselsindsatser i klubberne, 0,6 millioner kroner til elevrådene og 0,6 millioner kroner til fritids- og kulturtilbud.

"Nedlukningen har vendt op og ned på de gode fællesskaber og aktiviteter, som er så vigtige for børn og unges trivsel. Det har haft konsekvenser, særligt for de børn og unge, der i forvejen kæmpede med sociale problemer, ensomhed og mistrivsel. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi nu får mulighed for at sætte både bredt og langsigtet ind med tiltag, der kan løfte trivsel og læring for alle, ikke mindst de børn og unge, der har haft det sværest," siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i pressemeddelelsen.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, fremhæver fritidslivets betydning for børnenes og de unges læring og trivsel.

"Børns liv hænger sammen hen over dagen. Et sundt og aktivt fritidsliv, hvor du bliver udfordret og får oplevelser sammen med kammerater, er et godt grundlaget for at trives og have et godt skoleliv. Derfor spiller fritidslivet en helt afgørende rolle i og for børnenes læring og trivsel," siger han i pressemeddelelsen.

I indstillingen til byrådet, der er behandlet i Magistraten i dag, er der fokus på indsatser fra foråret 2021 og i det kommende skoleår. Samtidig peger indstillingen på, at coronarestriktionerne også kan have mere langsigtede konsekvenser, der kræver opmærksomhed på, hvordan børn og unges trivsel og læring understøttes på længere sigt.

cko

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.