Jonasen sat på plads af borgmester og byrødder: "Du er ekstrem grov"

Enhedslistens Viggo Jonasen satte spørgsmålstegn ved, at den kommende konservative byrådskandidat Steen Stavnsbo, er bygherrer i et stort boligprojekt på Nørreport. Det fik flere byrådspolitikere op i det røde felt under onsdagens byrådsmøde

Artiklens øverste billede
Enhedslistens Viggo Jonasen blev irrettesat af borgmester Bundsgaard under onsdagens byrådsmøde.

Den ellers gode stemning blev afløst af en mindre munter tone, da byrådet nåede punkt nummer 13 på dagsordenen, der vedrører lokalplan 1122 om et større boligbyggeri ved Nørreport.

Sagen stod over for en endelig vedtagelse, men inden da kom Enhedslistens Viggo Jonasen i den grad på banen, efter Steen Bording Andersen (S), Gert Bjerregaard (V) og Liv Gro Jensen(SF) havde rost processen og forslaget.

"Byrådet har tidligere vedtaget, at lokalplaner skal have udgangspunkt i en helhedsplan for større områder. Det blæser man også på her. En helhedsplan er under udarbejdelse, men ingen aarhusianer ved, hvordan den kommer til at se ud. Midtbyens Fællesråd og Nørrestenbro Beboerforeninger har protesteret mod overbebyggelse, mod mangel på friarealer og mod mangel på helhedsplanlægning. S og SF kører beboerprotesterne over. Et tilsvarende højt byggeri i Sølystgade uden tilstrækkelige udendørs opholdsarealer blev efter beboerprotester bremset af et byrådsflertal. Men forskellen til Sølystgade-sagen er muligvis, at bygherren er den konservative spidskandidat, Steen Stavnsbo, til det kommende kommunevalg," lød det fra Jonasen, som ikke kunne tiltræde forslaget.

Herefter tog borgmester Bundsgaard (S) ordet:

"Vi har en årelang tradition i Aarhus Byråd om ikke at inddrage medlemmer eller andres private arbejde i byrådsbehandlingen. Jeg finder den insinuering, som Viggo Jonasen kommer med, ekstrem grov og synes ikke, den hører hjemme i byrådet og byrådets arbejde. Jeg synes, det er meget langt over grænsen og en kedelig vej at begive sig ind på. Det er dårligt for samarbejdet og byrådets anseelse, hvis det er det niveau, man ønsker at diskutere på," sagde borgmesteren.

Han blev bakket op af resten af byrådet, der mente Jonasens niveau at debattere på i denne sag var lavt.

"Jeg kritiserer ikke, Steen Stavnsbo for at optræde som byggemester. Det er han i sin gode ret til. Det, jeg måske skulle have nøjes med at sige, det er, at byrådspartierne bør efterleve armslængdeprincippet," sagde Viggo Jonasen.

Sagen blev i øvrigt vedtaget.

Viggo Jonasen er efter byrådsmødet blevet kritiseret for beskyldningerne, og torsdag aften udsendte han noget, der ligner en beklagelse.

"Hermed udtrykker jeg min beklagelse af, at jeg uden konkret bevis, blot ud fra min egen vurdering af mulige motiver, har tillagt Socialdemokratiets og Socialistisk Folkepartis byrådsgrupper det motiv at ville være venlige over for bygherren i sagen om overskridelse af byggehøjder og fritagelse for friareal- og parkeringskrav i projektet om flere boliger ved Nørreport," skriver han.

Du kan genhøre punktet fra byrådsmødet her. Viggo Jonasen er på fra 2:11.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.