Aldrig mere en Kilebo-skandale

Rådmandens Kilebo-plan svarer til at fylde et badekar, men glemme at sætte en prop i, lyder det fra Venstre

Artiklens øverste billede
Christian Budde, politisk leder for Venstre i Aarhus. Pressefoto

Det sendte nærmest chokbølger igennem Aarhus, da det forrige sommer kom frem, at en beboer fra Kilebo Bosted havde været udsat for en komplet uacceptabel behandling. Sagen i sig selv var modbydelig og vidnede om et medarbejdersvigt af værste kaliber.

Desværre har det senere vist sig, at Kilebo ikke er det eneste bosted, der lider under alvorlige problemer: Socialområdet er helt overordnet under pres. Et pres, som uden tvivl er en konsekvens af knappe ressourcer på området. Men også et pres, der er opstået af en ringe medarbejderkultur, hvor respekten og omsorgen for vores udviklingshæmmede borgere har været ikkeeksisterende. Læg dertil, at vi ligeledes har eksempler på ledelser, der lukker øjnene for problemerne – så er det ikke længere så overraskende, at socialområdet er udfordret.

En prop i badekarret

I Venstre har vi ikke lagt skjul på, at vi bestemt ikke er tilfredse med den indsats som Rådmand, Kristian Würtz (S), har ydet i kølvandet på Kilebo-sagen. Ifølge rådmanden må vi forstå, at han har sat en plan i værk, der nok skal afhjælpe de udfordringer, som Kilebo står med. Vi må også forstå, at den plan nu skal have lov til at arbejde.

Nej, det kan vi faktisk ikke forstå, Kristian Würtz. For naturligvis er det godt, at rådmanden nu vil hjælpe Kilebo Bosted godt videre. Men som vi allerede har konkluderet, er socialområdets problemer ikke begrænset til Kilebo. Der er tale om helt grundlæggende systemudfordringer, som ikke bliver løst af, at rådmanden fremlægger en plan for ét bosted. Det svarer til, at du forsøger at fylde et badekar med vand, men har glemt at sætte en prop i bunden: Du kommer aldrig i mål.

Stærkere socialområde

For Venstre står socialområdet som en af vores største mærkesager. Der skal tages hånd om problemerne, og det vil vi gerne være med til. I Aarhus skal ingen opleve, at systemet kommer før borgeren. Ingen pårørende skal føle, at de ikke bliver hørt, når de oplever, at tingene ikke fungerer. I Venstre vil vi derfor stille et beslutningsforslag om en etablering af et bruger/pårørenderåd på alle sociale bosteder i Aarhus Kommune. Rådet skal styrke kommunikationen mellem ledelse/medarbejdere og bruger/pårørende – og dermed sikre, at der altid bliver lyttet til de erfaringer og ønsker, som de pårørende måtte have.

Rådet kan dog ikke stå alene. Socialområdet har brug for et markant løft af både ledelses- og medarbejderkulturen. Derfor ser Venstre gerne, at socialområdet tilføjes flere ressourcer, så fagligheden og medmenneskeligheden igen kan dominere på de århusianske bosteder. Venstre er klar til at samarbejde med alle de parter, der ligesom os ønsker et stærkere socialområde. Kun med dialog og stærk fælles indsats kan vi skabe et socialområde, som århusianerne kan være stolte af.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.