Vinterbadeklub tilbyder nu blid overgang fra bassin til åbent hav.

Vinterbadeklub tilbyder nu blid overgang fra bassin til åbent hav. Foto: Vinterbadeklub Aarhus Ø

Vinterbadere med nyt koncept: Svøm i åbent vand i havnebad

Vinterbadeklub på Aarhus Ø giver med nyt initiativ mulighed for, at flere kan blive introduceret til at svømme under åben himmel.

Vinterbadeklubben på Aarhus Ø tilbyder nu alle vandhunde at blive introduceret til åbent vand-svømning i Havnebadet.

Klubben har allerede fyldt tre træningshold, hvor deltagerne bliver introduceret til udstyr, sikkerhed og får tips og tricks til at blive en bedre svømmer. Der er nemlig forskel på at svømme i åbent hav og i en svømmehal.

"Når du svømmer i havet skal du tage hensyn til bølgerne, vinden og måske er sigtbarheden også dårlig. Så selvom du er en god svømmer, kan det være udfordrende og utrygt at svømme i åbent vand," siger formand i Vinterbadeklub Aarhus Ø, Erik Andresen, i en pressemeddelelse.

På træningsholdene vil deltagerne starte i Havnebadets svømmebassin, og efterhånden som de bliver mere fortrolige med sikkerheden og med at orientere sig, vil de blive rykket til havbanen på nordsiden af Aarhus Ø.

Samarbejde med havsvømmere

Vinterbadeklub Aarhus Ø har indledt et samarbejde med Aarhus Havsvømning og Den Blå Rambla om at gennemføre forløbet.

"Vi har nogle unikke rammer i Havnebadet, og det giver god mening at bruge dem på så mange måder som muligt. Godt nok er vi en klub for vinterbadere, men vi er også en forening, der gerne vil tilbyde vores medlemmer en variation af aktiviteter, der styrker den generelle sundhed", siger Erik Andresen.

I Aarhus Havsvømning hilser formand Jacob Erdmann Slyngborg samarbejdet velkomment.

"Alle initiativer, der får flere til at bruge vandet er gode. Men vi er begejstrede for vinterbadernes ide og synes, det er stærkt, at vi kan samarbejde på den her måde. Det giver god mening at bygge bro mellem sommer- og vinteraktiviteter ved vandet, så vi glæder os til at introducere flere til svømning under åben himmel," siger han.

Træningsforløbet i Havnebadet er på i alt seks gange med opstart d. 6. april. Der er lige nu fyldt tre hold, der har sidste træning d. 11. maj.

Havsvømmerne åbner traditionelt sæsonen d. 1. maj, og vinterbaderne lukker sæsonen den 31. maj.

sb

Fakta

Vinterbadeklub Aarhus Ø er en forening drevet af en frivillig bestyrelse. Klubben har 1000 medlemmer samt en voksende venteliste. Klubben holder til i Havnebadet på Aarhus Ø og samarbejder med Aarhus Kommune om vedligeholdelse og udvikling af faciliteterne.

Publiceret 06 April 2021 08:00