Årets Spor Festival i Aarhus udskydes til september på grund af de gældende corona-restriktioner.

Årets Spor Festival i Aarhus udskydes til september på grund af de gældende corona-restriktioner. Arkivfoto: Tanel Ter

Aarhusiansk musik-festival udskydes til september

Den aarhusianske festival Spor udskydes til september, da genåbningsplanen ikke muliggør, at den bliver afholdt i næste måned

I slutningen af næste måned var det planen, at årets Spor Festival skulle afvikles i Aarhus. Men det kommer ikke til at ske. For den genåbningsplan, der denne uge blev præsenteret, gør det ikke muligt at afholde en musikfestival på den måde, som Spor Festival gerne vil.

I stedet har festivalledelsen i stedet valgt at udskyde den til 8. til 12. september.

"Spor festival er en signifikant, årligt tilbagevendende begivenhed, som sikrer udvikling og sammenhængskraft inden for ny musik og lydkunst i Danmark. Det er vigtigt både for os, kunstnerne og publikum, at vi gennemfører festivalen. Det lykkedes i september 2020, og nu satser vi på en festival uden alt for mange restriktioner i september 2021," lyder det i en pressemeddelelse fra festivalens to ledere, Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen.

"Både kunstnere og publikum er afhængige af en platform som Spor for at fremføre og opleve de mere eksperimenterende værker med meget høje kunstneriske ambitioner, som ellers sjældent finder vej til landets mainstream-scener. Vi ser derfor frem til at byde publikum indenfor og atter samles om store kunstneriske oplevelser på den anden side af sommeren," fortsætter de to ledere i pressemeddelelsen.

jwh

Om Spor Festival

Spor har siden 2005 præsenteret ny musik og lydkunst i Aarhus. Spor festival arbejder ambitiøst med at aktualisere og formidle samtidskunst på højeste kunstneriske niveau, nationalt som internationalt. Ved siden af festivalen er Spor også initiativtager til aktiviteter, der understøtter den lokale udvikling af musikmiljøet.

Under festivalen præsenteres både danske og internationale navne, og festivalen byder alle lyd-nydere indenfor til sammen at udfordre kammertonen ved en række koncerter, udstillinger og events på en lang række kendte og mindre kendte scener i Aarhus.

Kilde: Spor Festival

Publiceret 24 March 2021 20:52