Arbejdet med den aarhusianske guldbygning er nu færdigt

Den meget iøjnefaldende bygning på Vesterbro Torv står helt klar

Sidste hånd er lagt på det gyldne værk på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé i Aarhus.

Guldhuset er skudt i vejret ovenover SuperBrugsen, og nybyggeriet, som er ejet af Koncenton, huser boliger fordelt i syv etager, herunder penthouselejligheder øverst, oplyses det i en pressemeddelelse.

"Guldhuset fuldender det før lidt tomme og anonyme hjørne på Vesterbro Torv, og med de bølgende former og karakteristiske ydre bidrager det til at løfte torvet og give aarhusianerne noget iøjnefaldende arkitektur at kigge på," mener Simon Bang, bygningskonstruktør hos bygherre og totalrådgiver Tækker Group.

Facaden er blevet beklædt med alu-plader i gyldne farver, og så har bygningen fået store vinduespartier samt buede altaner.

Og hele idéen med bygningen er, at den både skal skille sig ud, men samtidig passe ind i området, forklarer arkitekten bag den særprægede bygning, Julien de Smedt fra JDS Architects.

"Den gyldne facade har en varm, kobberfarvet undertone, som spiller sammen med nabobygningernes røde mursten. Det understøtter den overordnede idé om at forbinde Guldhuset til de omkringliggende byggerier og skabe samhørighed, men uden at gengive deres stil. For bygningen er samtidig designet til at differentiere sig og bibringe sin egen karakteristiske stil til området," siger han.

ddp

Publiceret 18 March 2021 16:33