Dagens smittetal i Aarhus Kommune er noget højere, end det har været de seneste uger.

Dagens smittetal i Aarhus Kommune er noget højere, end det har været de seneste uger. Arkivfoto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

Dagens corona-tal:

Højeste antal nysmittede i løbet af et døgn i Aarhus siden januar

40 personer er det seneste døgn registreret smittet med covid-19 i Aarhus Kommune, hvilket er det højeste antal siden januar

Efter flere dage med et stabilt niveau i antallet af nye covid-19-smittede i løbet af et enkelt døgn i Aarhus Kommune, så er dagens tal markant højere. 40 personer er således blevet konstateret smittet det seneste døgn, hvilket er over dobbelt så mange som dagen forinden, og så er det samtidig det højeste antal nysmittede i løbet af et enkelt døgn siden 23 januar, hvor tallet var 42.

Med dagens tal har Aarhus et incidenstal på 39, hvilket dækker over antallet af nysmittede de seneste syv dage per 100.000 indbyggere. Det er fortsat i den vestlige del af Aarhus Kommune, at smittetrykket er højest, hvor Brabrand har et incidenstal på 90.

Det fremgår af Aarhus Kommunens daglige oversigt.

Det er dog vigtigt at påpege, at der det seneste døgn på landsplan er blevet foretaget 179.109 test, hvilket er tæt på 25.000 flere, end der blev foretaget torsdag. 614 personer er på landsplan blevet testet positiv det seneste døgn, hvor i alt tre personer med covid-19 i kroppen er døde.

Der er i øjeblikket 215 indlagte på landets hospitaler, hvor 31 ligger på intensiv - 21 af disse patienter ligger i respirator. På Aarhus Universitetshospital er seks personer i øjeblikket indlagt med covid-19.

jwh

Publiceret 05 March 2021 14:22