Karsten Høgild.

Karsten Høgild.

Præsteklumme:

Tro på det nytter

Af
sognepræst Karsten Høgild

Åbyhøj

præsteklumme Mellem fastelavn og påske er det tid til at besinde sig på noget dybere end dagligdagens trummerum. En anledning til at stoppe op og måske tænke over, om jeg kan ændre mine vaner, så jeg passer bedre på den verden, jeg er sat ind i? Midt i sådan en idealisme kan man godt blive grebet af mismod: Hvad nytter det, at jeg gør en indsats? Det batter jo ikke noget som helst.

Er der noget, corona-tiden har lært os, så er det, at min indsats rent faktisk gør en forskel. Som statsministeren sagde i sin nytårstale: Du har i 2020 reddet menneskeliv! Vi har i de sidste måneder vist, at kædereaktioner kan brydes. Den erfaring er måske det allervigtigste, vi kan tage med os på den anden side af pandemien.

Når vi ser os om i verden, og ser hvordan for eksempel misinformationer på nettet fører til reaktioner helt ude af proportioner, eller klimakrisen tårner sig op for os, så kan man godt miste modet. Så må vi tænke på, hvad vi lært af coronaen: Det nytter at handle! Start med dig selv! Hvis vi i tillid kan få et samarbejde i gang, så kan vi opnå resultater, vi end ikke turde drømme om. Vi kan faktisk, hvis vi bestræber os sammen – ikke bare i forhold til at bekæmpe en virus, men for eksempel også når det kommer til at fremme FN’s 17 verdensmål.

Som mennesker er vi forbundet med hinanden og udstyret med evnen til at kunne tænke nyt og tro på det, vi ikke ser aktualiseret lige nu. Troen kan forene os og bære os frem, også når tingene mislykkes for os, og vi må prøve om igen. Så tro på det nytter.

Publiceret 04 March 2021 03:00