La Cabra i Graven i Aarhus har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner, efter Fødevarestyrelsen i sidste måned konstaterede, at der ikke var styr på rengøringen.

La Cabra i Graven i Aarhus har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner, efter Fødevarestyrelsen i sidste måned konstaterede, at der ikke var styr på rengøringen. Foto: Mai-Britt Jeppesen

La Cabra i Aarhus får sur smiley og stor bøde

Populære La Cabra i latinerkvarteret har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner på grund af mangelfuld rengøring

Af
Jonas Wrede Hansen

De seneste år har aarhusianske La Cabra høstet anerkendelse for fremragende surdejsbagværk og kaffe i verdensklasse, men da Fødevarestyrelsens kontrolteam i sidste måned besøgte caféen i Graven i det aarhusianske latinerkvarter, var det ikke med rosende ord til kontrolrapporten. Den har i stedet fået en sur smiley, imens La Cabra har fået en bøde på 15.000 kroner.

Rengøringen var nemlig ganske kritisabel, fremgår det af kontrolrapporten, som er tilgængelig på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ved kontrolbesøget blev det således konstateret, at der var beskidt omkring køleskabe og opvaskemaskinen, hvor der blev fundet produktrester. Værre var det dog i udsugningskanalerne, hvor der blev fundet en tyk, skimmellignende belægning, fremgår det af kontrolrapporten.

"Det sker ikke igen"

Hos La Cabra ærgrer man sig gevaldigt over den sure smiley, som er den første, caféen har modtaget, siden den åbnede i 2012.

"Vi er rigtig kede af det, og det sker ikke igen. Vi holdt et møde samme dag med hele holdet, hvor vi ændrede rengøringsprotokollen. Nu er der to, der dagligt sørger for at tjekke, at der er styr på de forhold, som blev kritiseret i rapporten, og vi er også i dialog med Fødevarestyrelsen, der kommer på besøg igen inden længe for at se, om vi har fået styr på det," fortæller medejer og La Cabra-stifter Esben Piper, der slår fast, at man tager Fødevarestyrelsens kontrolrapport meget seriøs.

"Selvfølgelig gør den indtryk. Det er noget, som vi tager meget alvorligt, og vi er selvfølgelig skuffede over, at vi nu har modtaget en sur smiley," fortsætter han.

La Cabra blev stiftet i 2012 med caféen i Graven 20 i Aarhus. Siden er der åbnet caféer og kafferisterier i både København og udlandet. I slutningen af april er det planen, at La Cabra åbner et nyt bageri i Aarhus, som kommer til at ligge i Borggade kun få 100 meter væk fra caféen i Graven.

Publiceret 04 March 2021 18:22