Der er netop blevet uddelt otte legater til i alt to millioner kroner.

Der er netop blevet uddelt otte legater til i alt to millioner kroner. Foto. Adobe Stock

To millioner kroner:

Ny aarhusiansk kunstfond uddeler sine første legater

Kirsten Overgaard Hjotholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond har uddelt de første legater

legat Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond har netop uddelt sine første otte legater på hver en kvart million kroner. Fonden ønsker gennem sin støtte til det aarhusianske kunst- og kulturliv at skabe et smukkere Aarhus.

De 8 legatmodtagere er udvalgt blandt 71 forskellige ansøgninger.

Kirsten og Gunnar fonden blev stiftet i slutningen af 2020 og vil i de kommende 30 år uddele fire årlige legater á godt 250.000 kroner. Fondens formue var på stiftelsestidspunktet 45 millioner kroner.

Fonden prioriterer ansøgninger inden for musik, skulptur, billedkunst og landart. Det er ikke et krav, at ansøgere bor i Aarhus for at søge fonden, men fonden støtter kunst- og kulturlivet i Aarhus, og derfor skal ansøgere argumentere for, hvordan ens værk, projekt eller initiativ kan bidrage til et rigere kunst- og kulturliv i Aarhus.

Kirsten Hjortholm var i en lang årrække overlæge på Aarhus Universitetshospital. Sideløbende drev parret gården Asmusgård i Lystrup, som var hendes barndomshjem. Det var også på Asmusgård, at Gunnar Steen Jacobsen i 1986 sammen med sin mangeårige ven, advokat Hans Kjellund, etablerede vinfirmaet Bichel Vine.

Udover legaterne donerer fonden en skulptur til de nye havnearealer ved Aarhus Havn med en donation på to millioner kroner og et eller flere malerier for samlet en million kroner til udsmykning af hospitaler i Aarhus Kommune.

cko

De otte projekter er

  • Skulptur af Søren Thilo til Kunsthal Aarhus' skulpturpark.
  • Realisering af en række landart-projekter i bl.a. Marselisborg Skov ved den lokale kunstner Jørn Rønnau
  • Udførelsen af et stort vægmaleri i Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter, Momentet. Værket udføres af Aarhus kunstner Hans Krull.
  • Et udsmykningsprojekt til det nye Børne og Sundhedshus som bygges som tilbygning til Globus1 i Gellerup, Aarhus. Værket udføres af Camilla Nørgård.
  • En skulpturel lydinstallation til havnefronten i Aarhus ifm. The Ocean Race i Aarhus af Teater Fluks
  • Mobile koncerter i 2021-22 ved Det Turkise Telt.
  • Fire udstillinger i Corporums lokaler på Godsbanen
  • En skulptur udformet som en plovfure, der støbes på en mark ved Moesgård Museum og transporteres til Aarhus Havn, hvor den stilles i byrummet. Værket udføres af theblackbeargroup

Publiceret 01 March 2021 09:00