Der er godt nyt på vej til byens hjemløse.

Der er godt nyt på vej til byens hjemløse. Arkivfoto

Første spadestik: Ny varmestue på vej ved Godsbanen

Godt nyt på vej til byens hjemløse

varmestue Tirsdag begyndte arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen. Den nye varmestue skal i dag- og aftentimerne fungere som erstatning for Døgnvarmestuen i Nørre Allé 25, der lukkes ned med etableringen af det nye tilbud.

De nye faciliteter forventes færdige og klar til brug ved udgangen af april.

Etableringen af dag- og aftentilbud på Godsbanen er et samarbejde mellem MSB, MTM og Kirkens Korshær.

Det første spadestik bliver taget tirsdag 2. marts på Godsbanen - nærmere bestemt Dan Turell's Gade.

Deltagerne var blandt andre Social- og beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz, Teknik- og Miljørådmand Bünjamin Simsek, regionschef for Kirkens Korshær i Østjylland, Niels Bjørnø, driftschef Brian Kjærulff fra MSB og Christina Strauss fra SAND. Udover disse deltog også Maria Schack, som er leder af Sociale Indsatser & Forstander, og Per Meldgaard, som er leder af varmestuen samt enkelte af varmestuens brugere.

Flytningen af døgnvarmestuen er en del af Aarhus Kommunes Masterplan på hjemløseområdet, der blandt andet deler Kirkens Korshærs Døgnvarmestue på to matrikler og flytter begge dele væk fra Nørre Allé. Formålet med strategien er at etablere bedre tilbud til hjemløse flere steder i byen og samtidig forebygge uro og nabogener omkring Klostertorv.

De nyetablerede pavilloner på Godsbanen vil i fremtiden være placeringen for døgnvarmestuens dag- og aftenaktiviteter, imens varmestuens nattilbud bliver flyttet til eksisterende pavilloner på Sydhavnen. Døgnvarmestuen vil forblive som et samlet tilbud, men nu på to matrikler.

Samtidig flyttes natpladserne til unge hjemløse til Kirkens Korshærs bygning i Nørre Allé.

cko

Publiceret 01 March 2021 08:15