Prisen overrækkes af DGI Esport og Det Blå Danmark til en træner, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark.

Prisen overrækkes af DGI Esport og Det Blå Danmark til en træner, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for esporten i Danmark.

Årets Esportstræner er fra Aarhus

Esport Kent Brylle fra Aarhus er træner i Tricked Esport og vinder af prisen Årets Esportstræner 2020, som DGI Esport og Det Blå Danmark står bag. Han får prisen for at være en inspirerende, loyal og arbejdsom træner, der er exceptionel til at opbygge talenter

Kent Brylle er 26 år og har arbejdet målrettet med esport i mange år, bl.a. som FIFA-træner i Tricked Esport, der har adresse i Aarhus. Og nu er han den første FIFA-træner, der vinder DGI’s pris som Årets Esportstræner 2020. Med prisen som Det Blå Danmark – Årets Esportstræner 2020 følger en pokal og et gavekort på 5000 kroner.

"Det er jo første gang, at en FIFA-træner vinder prisen. Det er et dejligt skulderklap, når 2020 har været et skørt år. For mig har det været et svært år. Og nok det år, hvor jeg har arbejdet hårdest. Så er det jo bare dejligt at sidde her og få den anerkendelse," siger Kent Brylle i en pressemeddelelse.

Computerspillet FIFA spilles af millioner verden over, og flere og flere dyster i fodboldspillet i foreningsregi. Kent Brylles mindset omkring professionel esport og om at træne ’det hele menneske’ er med til, at juryen har udpeget ham som vinder af Årets Esportstræner 2020.

"Det handler om at lære de unge spillere, hvordan de færdes i et professionelt miljø, og hvordan de skal opføre sig udadtil. Det er ikke nok at være en god spiller, du skal også være en rollemodel for andre unge," siger Kent Brylle.

Et fyrtårn

I juryen sidder Torbjørn ’mitr’ Nyborg, der er cheftræner i Mousesports, og selv tidligere vinder af Årets Esportstræner i 2018:

"Kent Brylle har hele pakken. Han er loyal, inspirerende, dedikeret og målrettet. Hans væsen har været med til at sætte stort præg på den danske FIFA-scene, hvor han har arbejdet med en lang række af landets største talenter. Han har bevist over en lang årrække, at han ikke blot kan skabe resultater, men også at han kan hjælpe spillere og trænere med at nå det næste niveau," siger Torbjørn Nyborg i en pressemeddelelse.

I juryen var bred enighed om, at Kent Brylle er en af grundene til, at FIFA i Danmark er så stort, som det er. Udover at være en dygtig træner, så har Kent Brylle en enestående evne til at bruge foreningsfællesskabet til at udvikle talenter.

"Når jeg tænker tilbage på nogle af Danmarks bedste spillere, så kan man nærmest sætte dem sammen i en duo eller trio, som har været rigtig gode venner og rykket sig fremad sammen. Fællesskabet er altafgørende, og når man er sammen med andre og har det sjovt, så får man også lyst til at spille mere," fortæller Kent Brylle.

mj

Publiceret 01 March 2021 14:00