Lørdagens tal er det laveste antal nysmittede med covid-19 i en uge.

Lørdagens tal er det laveste antal nysmittede med covid-19 i en uge. Arkivfoto: Michael Harder/AUH

Dagens corona-tal:

Nu har Tilst overhalet Brabrand

Smittetrykket er med dagens corona-tal højest i Tilst

Der er det seneste døgn blevet registreret 11 nye tilfælde af covid-19 i Aarhus Kommune, viser kommunens daglige corona-oversigt. Det er det laveste tal i en uge og et markant fald i forhold til fredag, hvor der blev registreret næsten tre gange så mange smittede.

Dagens tal bringer incidensen (antal smittede de seneste syv dage per 100.000 borgere) i kommunen op på 35. I alt er 122 personer blevet bekræftet smittet den seneste uge.

De seneste dage har smittetrykket været højest i Brabrand, men med dagens tal bliver byen overhalet af Tilst, der har en incidens på 86. Brabrands incidenstal ligger på 85, hvilket er fem færre end ved fredagens corona-tal.

På landsplan er der for femte dag i træk blevet registreret over 500 nysmittede i løbet af et døgn. Lørdagens tal er 520 nye smittede, som er fundet i de 163.291 prøver, der er blevet foretaget det seneste døgn. Fem personer er det seneste døgn døde med covid-19 i kroppen.

På landets sygehuse er der lørdag 217 indlagte med covid-19, hvilket er 14 færre end fredag. 44 af de indlagte ligger på intensiv, hvor 23 har behov for at ligge i respirator.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

jwh

Publiceret 27 February 2021 14:31