Neva (forrest) med sin duomakker Ida, som sammen sang sig ind i hjertet på Thomas Blachman til bootcamp, hvilket har betydet, at de er klar til X Factors første liveshows.

Neva (forrest) med sin duomakker Ida, som sammen sang sig ind i hjertet på Thomas Blachman til bootcamp, hvilket har betydet, at de er klar til X Factors første liveshows. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

I aften går det løs: Aarhusianske Neva synger live i X Factor

17-årige Neva fra Testrup ved Mårslet er med i årets X Factor, som hendes forældre deltog i tilbage i 2018. Alle med Thomas Blachman som mentor

Af
Kim Skovrup Andersen

I aften debuterer Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund fra Testrup ved Mårslet i den populære sangkonkurrence på TV 2, X Factor.

Lokalavisen Aarhus har snakket kort med den 17-årige sangerinde på en telefon i en pause under forberedelserne til tv-showet. Her er hun sammen med sin duomakker Ida Jensen blandt de sidste deltagerne, som er med i kapløbet om at vinde hele landets opmærksomhed samt en endnu ikke offentliggjort præmie. Det plejer at være en pladekontrakt.

Og sommerfuglene basker - nok ikke så overraskende - rundt i maven på Neva, der skal synge live for cirka en million seere:

"Jeg forventer, det bliver nervepirrende og spændende. Jeg glæder mig sygt meget til at stå på scenen sammen med Ida. Jeg glæder mig også til stylingen og se om alt det, vi har øvet er på plads. Vi har øvet mega meget, og jeg tænker, det bliver godt," lyder det fra Neva.

Med sin deltagelse træder hun i sine forældres fodspor. Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund deltog nemlig i X Factor tilbage i 2018.

"Jeg har kun set det fra publikumsvinklen, fra da mine forældre var deltagere, og det kan da godt være en fordel, at jeg kender en smule til showet, hvilket er meget rart," siger den unge sangerinde, der til dagligt går på produktionsskolen FGU i Skejby, når der altså ikke er X Factor eller coronapandemi.

I disse forsamlingsforbudstider kommer det første liveshow til at foregå uden publikum.

"Jeg synes, det er lidt ærgerligt, for jeg har glædet mig ret meget til at skulle stå foran et publikum. Det må virkelig være en fed oplevelse. Men så er der jo en masse seere, der jo stadig ser med derude. Det er vildt, at der måske er en million mennesker, der kommer til at se det. Det er både fedt og skræmmende," siger Neva.

"Hold kæft og syng"

Da forældrene deltog for et par år siden, havde de Thomas Blachman som mentor. Også her træder Neva i forældrenes fodspor.

Neva (i midten) med sin duomakker Ida og Thomas Blachman til bootcamp, hvor pigerne gjorde det så godt, at de er klar til X Factors første liveshows.

Neva (i midten) med sin duomakker Ida og Thomas Blachman til bootcamp, hvor pigerne gjorde det så godt, at de er klar til X Factors første liveshows. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

"Blachman er virkelig god til at arbejde med unge mennesker, kan man mærke. Han giver nogle gode peptalks. Og så er han en morsom mand, som samtidig er god til detaljer. Derfor føler vi os også godt forberedt og klar," fortæller hun.

Forældrene har også været gode sparringspartnere i forhold til den allestedsnærværende dommer.

"De har lært mig et motto, der hedder 'Hold kæft og syng', fordi Blachman ved, hvad han laver, så man skal bare stole på dét, han har valgt for en," siger hun og griner.

Det er vildt, at der måske er en million mennesker, der kommer til at se det. Det er både fedt og skræmmende

Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund, X Factor-deltager

Glæden var stor og tårevædet hos duoen, da de fik at vide, at de var gået videre.

Glæden var stor og tårevædet hos duoen, da de fik at vide, at de var gået videre. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Der er blevet arbejdet benhårdt hen mod liveshows siden 26. januar med få afstikkere til hjemmet i Testrup. I denne periode er Neva bosat i en lejlighed i København for at kunne forberede sig og være tæt på tv-studiet i Glostrup, hvor der sendes liveshows fra.

En velsmurt maskine

Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund glæder sig til at se deres datter i et tv-show, som de selv kender indgående:

Duoen og ægteparret Tomas og Anne Mette er stolte over, at datteren Neva nu følger i deres X Factor-spor.

Duoen og ægteparret Tomas og Anne Mette er stolte over, at datteren Neva nu følger i deres X Factor-spor. Foto: Lars Koue Mogensen

"Vi har det rigtig godt med, at vores datter deltager i showet. Det er en utrolig velsmurt maskine. Der er simpelthen styr på det. Det er meget struktureret med en deltageransvarlig, og man bliver screenet af en psykolog, inden man kommer ind i det," forklarer Tomas Pødenphant Lund, som suppleres af sin kone:

"Vores erfaring er, at der bliver passet godt på deltagerne. Og så er det en kæmpe oplevelse, som man lærer meget af. Vi håber, Neva får en fantastisk oplevelse ud af at være med i X Factor. Hun vil jo rigtig gerne musikken. Det fylder allermest i hendes liv og fremtidsplaner, og hun skriver masser af sange. Så vi håber, X Factor kan give hende noget erfaring og være et springbræt," siger Anne Mette Risager Lund.

Det er fra klokken 20 på TV 2, at du kan følge Neva, der danner duo med Ida Jensen.

I onsdagens avisudgave kan du læse mere om Neva og hendes X Factor-deltagelse.

X Factor

  • X Factor er et talentshow inden for sang bestående af auditions og live-programmer, der første gang blev sendt fredage i januar, februar og marts 2008 på DR1. Programmet var udviklet efter et britisk koncept udformet af Simon Cowell.
  • Deltagerne i X Factor er delt op i tre kategorier: 15–22 år, 23 år eller ældre og grupper. Der har været 13 vindere af X Factor Danmark indtil nu.
  • Efter en lang årrække på DR har TV 2 overtaget rettighederne og sender showet hver fredag klokken 20 frem til finalen 9. april.
  • Thomas Blachman er den dommer, der har været med flest gange. Han har været med 13 gange og har kun været væk i sæson 3.

Publiceret 26 February 2021 06:00